Opoja.net

Jeta e alienave ndoshta nuk mund të lulëzonte në ujërat e Marsit, thonë studiuesit

Xhepat e kripur të ujit ndoshta gjenden zakonisht në Mars, por nuk do të shërbenin si shtëpi për jetën e huaj, shkencëtarët kanë gjetur, transmeton lajmi.net.

Hulumtimi i ri modeloi atmosferën marsiane në një përpjekje për të kuptuar nëse ato xhepa të shkëlqyeshëm kanë kushtet e duhura për t’u pritur në Tokë.

Por ata zbuluan se uji do të duhej të ishte shumë i ftohtë për t’u përdorur për hidratimin, aq i ftohtë sa të jetë nën temperaturën e ulët teorike për jetën.

Natyra e ftohtë dhe jashtëzakonisht e thatë e Marsit do të thotë që edhe pak nga uji më i vogël në sipërfaqen e tij do të ngrijë ose avullojë menjëherë, shkruan Independent. Por nëse do të kishte kripë në të, atëherë do të kishte një temperaturë më të ulët të ngrirjes dhe avullimit më ngadalë se uji i pastër, gjë që ka çuar në shpresë se jeta e huaj mund ta përdorte atë për hidratim dhe si shtëpi.

Studiuesit modeluan atmosferën për të kuptuar nëse ai ujë mund të ishte i dobishëm për jetën siç e njohim ne në Tokë.

Në një mënyrë, gjetjet paraqesin një lajm të mirë për shkencëtarët që shpresojnë të eksplorojnë sipërfaqen Marsiane. Sugjeron që do të ishte mjaft e vështirë për jetën në Tokë të udhëtonte së bashku me çdo mision dhe të prishë ekosistemet natyrore në Mars. /Lajmi.net/

Ndiqni këto veprime nëse telefoni juaj është lagur dhe nuk do të ndizet

Merlinda Guraj

Idetë e dekorimit të banjës: Cilat pllaka të zgjidhni dhe si t’i kombinoni ato me elemente të tjera

Merlinda Guraj

Një grua nga Afrika e Jugut lind 10 foshnje

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net