Opoja.net

Kujto para Kujt qëndron nëse falesh shpejtë!

Nuk ka asnjë pemë që nuk luhatet dhe nuk tundet nga era e fortë. Nuk ekziston njeri që nuk tronditet nga mossuksesi, por ka pemë dhe njerëz të qëndrueshëm. Ji edhe ti i tillë. Nëse falesh shpejtë, kujto para Kujt qëndron dhe se gjithçka dëshiron të të plotësohet, gjendet në duart e Tij.

Mos lejoni që telefoni juaj të jetë mjet për përhapjen e thashethemeve, shpifjeve dhe gënjeshtrave, sepse atëherë do të shkruhet mëkat sa herë që e prekni telefonin, por bëje mjet për të parandaluar dëmet ndaj besimtarëve dhe njerëzve të tjerë.

585

Me çka po nxeheni në këto ditë të ftohta ?

Një njeri iu drejtua dijetarit dhe i tha: “Ky njeri të fyente në një ndeje.” Dijetari ia ktheu: “Nëse ai më shënjestronte me shigjetë të helmuar dhe nuk më qëlloi, përse e more shigjetën e tij dhe e ngule në zemrën time?!”

Armik i vërtet i juaji nuk është ai që ju flet keq, por ai që ua përcjell ato.

Sa herë që e mbushi gotën me çaj, e mbushi deri në maje, dhe sa herë që filloj ta pi çajin, disa pika të nxehta bien mbi trupin tim dhe ndiej dhimbje. Prandaj tani e mbushi deri në gjysmë. Disa njerëz janë sikur gota e çajit. Atëherë kur me ta i mbushim jetët tona dhe ua kushtojmë kujdesin maksimal, ata na lëndojnë. Për këtë edhe njerëzve duhet dhënë kujdes me masë të caktuar, që të mund t’i evitojmë fyerjet dhe goditjet.

Jeta është sikur një pikë shitjeje. Ju lëvizni këndej andej dhe merrni atë që ju ofrohet, por mbani mend që ju pret fatura që duhet ta paguani mallin që e keni blerë.

Miqësia është si libri, i duhen disa sekonda për t’u djegur, ndërsa ju duhen vite për ta shkruar.

Mbyllni veshët, nëse para njerëzve nuk mund ta mbyllni gojën.

Brengat janë sikur lodrat për lëkundje, gjithmonë të mbanë në lëvizje, por nuk të shpie askund.

Është për të ardhur keq që njeriu posedon syze, orë dhe këpucë me markë, ndërsa është person mesatar dhe imitues.

Rrufeja i godet vetëm majat e maleve madhështore, ndërsa teposhtëzave derdhen vetëm ujërat e zeza. Njeriu do të vihet në sprovë në harmoni me fuqinë e besimit të tij.

  • Njeriu në këtë jetë është sikur lapsi, vazhdimisht mprehët që të shkruaj sa më mirë, deri sa të harxhohet. Ashtu edhe besimtari e kalon jetën e tij, e kalon ashtu që tek Allahu ta gjejë më të mirën që e ka shkruar me jetën dhe veprat e tij.
  • Mos u shqetësoni nëse në jetë përjetoni ndryshime, oscilime dhe turbulenca të caktuara, sepse jeta është sikur EKG-ja e zemrës. Nëse ajo vijë është krejtësisht e drejtë, tregon që jeni i vdekur.
  • Kur do të zhduket e keqja, nëse të keqen e kthejmë me të keqe?!

Shpërblimi për të keqen është i njëjtë me atë të keqe. Por, atë që fal dhe pajton, e pret shpërblimi i Allahut. Ai, në të vërtetë, nuk i do të padrejtët. [Esh-Shura, 40]

Burimi: Saff.ba
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Islampress.ch]

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net