Opoja.net

Kushtetuesja publikon aktgjykimin e plotë, vendi drejt zgjedhjeve

Kushtetuesja publikon aktgjykimin e plotë, vendi drejt zgjedhjeve

Gjykata Kushtetuese e ka publikuar aktgjykimin e plotë rreth rastit të deputetit Etem Arifi. Me këtë vendim, Kosova shkon drejt zgjedhjeve të jashtëzakonshme.

Kushtetuesja ka konstatuar se personi i dënuar për vepër penale me një vendim gjyqësor të formës së prerë në tre vitet e fundit, nuk mund të jetë kandidat për deputet e as të fitojë mandat të vlefshëm në Kuvend.

Po ashtu është konstatuar se zgjedhja e Qeverisë Hoti, më 3 qershor, s’është në pajtueshmëri me Kushtetutën e Kosovës dhe duke kërkuar që presidenti të shpallë zgjedhjet, të cilat duhet të mbahen jo më vonë se 40 ditë nga dita e shpalljes së tyre.

Sipas Kushtetueses, aktgjykimi s’ka efekt prapaveprues. Qeveria Hoti mbetet qeveri në detyrë.

Fillimi i muajit shkurt është përmendur si mundësi e shkuarjes në zgjedhje.

Sot pritet të arrijnë në Kosovë 4 mijë e 680 vaksina Pfizer

Opoja.net

Mbi 100 mijë kosovarë punojnë pa kontrata, këto janë vendet e punës që “u shuan” në pandemi

Opoja.net

Gjendet kuleta me të holla në Prizren, kërkohet pronari i saj

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net