Opoja.net

MBPZHR-ja i mbështet fermerët e Therandës

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), Memli Krasniqi, ka pritur të hënën në takim kryetarin e Komunës së Therandës, Sali Asllanajn, me të cilin ka biseduar për masat mbështetëse të këtij viti, të cilat janë përfshirë në kuadër të Programit për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, si dhe për Programin e Pagesave Direkte.

Krasniqi e ka njoftuar Asllanajn më hollësisht për skemat mbështetëse të këtij programi, në kuadër të cilave përfshihet edhe sektori i perimtarisë dhe pemëtarisë, në të cilat kjo komunë ka potencial të shtuar për të rritur nivelin e prodhimtarisë, e që sipas ministrit mund të gjejnë mbështetje të madhe si përmes granteve investive, ashtu edhe përmes pagesave direkte.

Po ashtu, në takim është biseduar edhe për projektin e Komunës së Therandës për Zonën Ekonomike, për çka tashmë janë përmbyllur procedurat dhe pritet finalizimi i kësaj iniciative me rëndësi për zhvillimin ekonomik të kësaj komune. Ndërsa kryetari i Therandës, Sali Asllanaj, e ka falënderuar ministrin Krasniqi për gatishmërinë për përkrahje dhe për avancim të projekteve në këtë sektor. Asllanaj e ka njoftuar Krasniqin për sfidat dhe të arriturat e komunës së Therandës në fushën e bujqësisë.

​Kultivuesit e deleve dhe dhive kërkojnë rritje të subvencioneve, ndryshe paralajmërojnë protesta

Opoja.net

Siberia regjistron temperatura alarmante prej 48 gradë Celsius

Merlinda Guraj

Masat e nxehta ajrore nga Afrika rëndojnë cilësinë e ajrit në Kosovë

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net