Opoja.net

Mos i dëgjoni çka flasin njerëzit!

Islame
Mos i dëgjoni çka flasin njerëzit!

Një djalë i ri mjaft i pikëlluar kaloi pranë hoxhës së vjetër, të cilin hoxha e pyeti:

“Pse je i pikëlluar, o djalosh?”

Djaloshi u përgjigj:

“Hoxha im i dashur, desha të martohem me një vajzë, por kur kam pyetur për të, të gjithë më thonë se ajo nuk është për ty, është e keqe, e mbrapshtë, Zoti na ruajtë! O hoxhë, vajza është e bukur, por çka t’i bësh, nuk e kam nafakë.”

Hoxha e pyeti:

“O djalosh, a don ti që unë të të martoj me njërën nga vajzat e mia? E kam vetëm një kusht. Ai është: Që të pyesësh për vajzat e mia. Dhe, nëse dëgjon diçka të keqe, mos u marto!” – i tha hoxha dhe u nis për në shtëpi, kurse djaloshi shkoi poshtë tregut për të pyetur për vajzat e hoxhës.

Të nesërmen, djaloshi shkoi te hoxha në shtëpi, bukur e përshëndeti me selam, edhe atë edhe zonjën e tij.

Hoxha e pyeti:

“Çka po flasin njerëzit për fëmijët e mi, o djalosh?”

Djaloshi u përgjigj:

“O hoxhë i respektuar, kam turp të them, por pasi po më pyesësh po ta them. Ata në treg po thonë, një njeri aq i mirë dhe i ditur, kurse fëmijët t’i shohësh sa të prishur i ka, Zoti na ruajt. Edhe shumë gjëra të tjera të shëmtuara, o hoxhë.”

Hoxha, hmm, murmuriti pak, pasta tha:

“O biri im, unë dhe zonja ime jetojmë vetëm. Ajo, me caktimin e Allahut, kurrë nuk mund të mbetej shtatzënë. Ne nuk kemi fëmijë. Unë thjesht dehsa të të tregoj, që të mos i dëgjosh ato që thonë njerëzit. Kur dikë e qortojnë, e lëndojnë, ndërsa edhe kur dikë e lavdërojnë, e ekzagjerojnë.”

Përkthim: Miftar Ajdini

Loading...

Mos i humb

Biseda mes lapsit dhe gomës

Kushtrim Guraj

A mund ti dhurohet dikujt dele për Kurban?

Kushtrim Guraj

Mbështetja te Zoti

Kushtrim Guraj

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për hir të tij shoqërohet me ty

Kushtrim Guraj

Një paralajmërim i Pejgamberit (s.a.v.s)

Kushtrim Guraj

Hutbe me rastin e keqësimit të situatës epidemiologjike në vend dhe në botë

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net