Opoja.net

Nderoi jetë H.Rystem Spahiu arkëtar i Medresesë

Kosavë, 25 korrik – Sot në ketë ditë ka ndrruar jetë Rystem Spahiu arkatari i Medresesë njeherit i njohur është për shumë veprimtari. Në ketë muaj të mishirës në ketë ditë të gjuma. Allahu e mishiroftë më meshirën më të lartë.

Nexhat Spahiu i ka njoftuar miq në facebook: Te nderuar miq e dashamir ju lajmeroj se sot ne keto dite te ketij muaji te meshires ka vdekur axha h. Rystem Spahiu.Vorrimi behet me drek, pas namazit te xhumasë.

84
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Portali Opoja.Net ju sjell edhe një biografi të shkurtër të Haxhi Rystesë siq e njohin në treven e Opojës:

U lindë më 23.05.1952 në fshatin Kosavë komuna e Dragashit. Shkollën fillore e kreu në vendlindje kurse të mesmen mbaroi Medresenë Alauddin në Prishtinë. Pastaj vazhdoi shkollën e lartë në Gjakovë. Një kohë punoi si imam në Nikshiq të Malit të zi. Njashtu punoi edhe sekretar-arkëtar në Këshillin e Bashkësisë Islame në Rahovec. Nga viti 1985 u angazhua në Medresenë e mesme Alauddin në Prishtinë si edukator, duke vazhduar më vonë arkëtar, punë të cilën edhe sot vazhdon të punoj. Ndërkohë merret edhe me shkrime të ndryshme që janë botuar në disa revista dhe libra islame. Njëherit është edhe përkthyes i disa librave fetare nga gjuha boshnjake. Sot më 25 korrik 2014 ai ka ndryshuar jetë.

Komuna e Dragashit ndan 100 bursa studimi

Opoja.net

Aksident trafiku në Dragash, 6 të lënduar

Opoja.net

Nga sot, Kosova dhe Shqipëria me pikë të re kufitare

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto