Opoja.net

Në Dragash asgjësohen 23 ton limonë (Video)

Ky kamion solli nga Turqia 23 ton limonë në pikën kufitare në Vermicë.

Këtu inspektorët nga Agjencia e Veterinës dhe Ushqimit u alarmua me përmbajtjen e lartë të pesticideve të këtyre frutave,njofton Klan Kosova.

Në bashkëpunim me doganat e policinë kamioni me 23 ton limonë u dërgua për asgjësim në deponinë e mbeturinave në Dragash.

Këta limonë u bë e ditur se përbëjnë pesticide deri mbi 7 miligramë për kilogramë ndërsa, mesatarja e lejueshme e kësaj substance për një kilogramë limon është 0.001 miligram.

Importuesi i këtyre limonëve nuk deshi të flas për Klan Kosova.

Për dallim nga ai Agjencia e Veterinarisë dhe Ushqimit po e konsideron si një hap të madh asgjësimin e këtyre limonëve që ishin nisur për tu shitur tregjeve të Kosovës.

573

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net