Opoja.net

Një asteroid gjigant me madhësinë e një mali do të përshkojë tokën këtë muaj

Një asteroid gjigant me madhësinë e një mali do të përshkojë tokën këtë muaj

OR2 pritet të lundrojë me siguri në një distancë prej rreth 4 milion milje, ose rreth 17 herë distancën nga toka në hënë, raporton “The Sun”, transmeton lajmi.net.

Në një gjatësi prej 2.5 milje, asteroidi është më i gjatë se mali i madh Fuji i Japonisë, kjo e bën atë mjaft të madh për ta parë me një teleskop. Aktualisht është i dukshëm vetëm me një teleskop profesional.

Astronomët aktualisht po gjurmojnë gati 2,000 asteroide, kometa dhe objekte të tjera që kërcënojnë pikën tonë, tokën.

“Nasa nuk di asnjë asteroid apo kometë aktualisht në një kurs përplasjeje me Tokën, kështu që probabiliteti i një përplasjeje të madhe është mjaft i vogël”, thotë Nasa. /Lajmi.net/

 The space rock is not expected to collide with Earth

Ndodhë në Kosovë: Vetura për pak sa nuk i shtyp publikun që shikonin garat

Opoja.net

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

Merlinda Guraj

NE MUNDEMI EDHE JASHTË RAMAZANI!

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net