Opoja.net

Projekti Zhur-Dragash-Brod dhe projekti Prizren-Prevallë, dy projekte që u dëmtuan nga vjedhja e 2 milionë eurove

Tri projekte të rëndësishme të Ministrisë së Infrastrukturës janë dëmtuar të premten e 9 tetorit në mesditë si pasojë e katër transaksioneve që morën mjete të destinuara për projekte të ndryshme e i çuan afro 2.1 milionë euro në një kompani private që s’ishte kontraktuar kurrë nga kjo ministri.

Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, në një konferencë të përbashkët për media me sekretarin e kësaj ministrie, Izedin Bytyqin, ndër tjerash, ka thënë se janë dëmtuar një numër i projekteve me rëndësi për qytetarët, shkruan TV Prizreni.

“Ministria e Infrastrukturës është palë e dëmtuar dhe janë dëmtu taksat e qytetarëve. Janë dëmtu një numër i projekteve që janë me rëndësi për qytetarët dhe zonat ku janë duke u realizu ato projekte. Dhe do të bëjmë çmos, do t’i ndihmojmë të gjitha organet e tjera që këto taksa dhe këto mjete të kthehen në buxhetin e ministrisë”, tha Abrashi.

Ndërsa sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Infrastrukturës, Izedin Bytyqi, specifikoi projektet që janë dëmtuar nga vjedhja e afro 2.1 milionë eurove nga buxheti i kësaj ministrie.

“Mjetet janë marrë prej tri projekteve: është projekti Zhur-Dragash-Brod, projekti Prishtinë-Mitrovicë dhe projekti Prizren-Prevallë”, tha Bytyqi./prizreni.tv/

575

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net