Opoja.net

Protestojnë punëtorët e sektorit privat, kërkojnë pagën minimale 300 euro

Protestojnë punëtorët e sektorit privat, kërkojnë pagën minimale 300 euro

Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat e Kosovës, ka protestuar sot për shkak të gjendjes së rëndë të punëtorëve të sektorit privat, shkruan Gazeta Sinjali.

Protesta u zhvillua në kryeqytet, nisi në sheshin “Zahir Pajazitit” për të vazhduar deri te Teatri Kombëtar.

“Ne nuk jemi rob, por jemi punëtorë” e “Stop diskriminimit” ishin disa prej pankartave të cilat i mbanin në dorë punëtorët e sektorit privat në Kosovë, të cilët protestuan pikërisht më 1 Maj – Ditën e Punëtorëve.

Punëtorët e sektorit privat kanë kërkuar pagë minimale prej 300 euro dhe po ashtu respektim të Ligjit të Punës.

“1 Maji, punëtorët e Kosovës po i gjen në një pozitë shumë të rëndë, të përbuzur dhe të injoruar nga institucionet dhe nga punëdhënësit, prej vitit 1985 kur për herë të parë pas një sakrifice të madhe u vendosen disa të drejta elementare për punëtorët. Një prej këtyre të drejtave elementare është orari i punës. Kjo është një marshim, protesta paralajmëruese për arsye se nëse vazhdohet me këtë trend të papërgjegjësisë, ne nuk do të ndalemi me protesta”, kanë thënë protestuesit.

Ata kanë kërkuar po ashtu të formohet Gjykata e Punës e cila do të merrej vetëm me kontestet e punëtorëve në vendin e tyre të punës.

Në shenjë simbolike, punëtorët e sektorit privat kanë hedhur në tokë mjete mbrojtëse të punës si dhe kanë vendosur pankartat e tyre afër ndërtesës së Qeverisë së Kosovës.

Pse autostradat e Kosovës janë pa pagesë?

Opoja.net

Mërgimtarët kthehen në shtetet ku jetojnë, kolona vetëm në Merdare

Opoja.net

Ministria e Infrastrukturës kërkon që sonte të ketë kujdes të shtuar në trafik

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net