Opoja.net

Speca turshi me gjizë

3.5 kg
Speca (somborka) turshi
6 kg
Gjizë të kriposur
Speca të djegës (sipas dëshirës)

Fillimisht i pastrojmë tërë specat, duke ua hequr bishtat dhe farat. Secilin nga specat e mbushim me gjizë dhe i rendisim duke i paluar nëpër kavanozët e përzgjedhur.

Veprojmë njejtë derisa t’i harxhojmë gjithë specat dhe gjizën. Në fund të secilit kavanjoz hedhim gjalpë të shkrirë.

I lëmë të pushojnë për 2-3 javë para se t’i hamë.

Akulloren më të bukur me çokollatë bëjeni vetë

Merlinda Guraj

Truk për gatimin e simiteve të shijshme: Si t’ia arrini ta bymeni përherë brumin

Merlinda Guraj

Gjithçka është në shijen perfekte: Mish pule nga furra!

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net