Opoja.net

Tetë pacientë në gjendje të rëndë nga koronavirusi në Spitalin e Pejës

Kosova
Tetë pacientë në gjendje të rëndë nga koronavirusi në Spitalin e Pejës

20 pacientë me COVID-19 në Spitalin e Pejës, tetë në gjendje më të rëndë.

Është rritur numri i pacientëve me koronavirus që po trajtohen në Spitalin e Pejës.

Në këtë të fundit, aktualisht janë të shtrirë 20 pacientë me COVID-19.

13 nga ta janë në oksigjeno terapi, teksa tetë janë në gjendje më të rëndë.

Postimi i plotë:

18 operacione janë kryer gjatë 24 orëve të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë. Numri i lindjeve gjatë 24 orëve të fundit ka qenë 6, dhe atë 4 lindje normale dhe 2 me prerje cezariane.

Kanë lindur 6 foshnje, 5 të gjinisë mashkullore dhe 1 e gjinisë femërore.

Gjatë 24 orëve të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, 260 pacientë kanë marrë trajtim emergjent shëndetësorë, dhe nga këta

20 pacientë janë shtrirë për trajtim të mëtutjeshëm.

255 pacientë kanë kryer analiza, që në total kanë bërë 3,697 analiza.

151 shërbime Radiologjike janë kryer gjatë ditës së djeshme dhe atë: 98 Rëntgen, 37 EHO dhe 16 CT-ja.

Aktualisht po trajtohen 20 pacientë me Covid-19. Sa i përket gjendjes së pacientëve:13 pacientë janë në Oksigjeno terapi ndërsa nga këta 8 pacientë në gjendje më të rëndë.

“Situata e bizneseve nuk është e mirë si pasojë e pandemisë”

Kushtrim Guraj

Spitalet në Kosovë mbushen me pacientë, cilat janë përgatitjet nëse përkeqësohet situata?

Opoja.net

Pandemia mund të ndalet nëse të paktën 70 për qind e njerëzve i bartin maskat në publik

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net