Opoja.net

Tri shtigjet e shejtanit per te njeriu

Shtigjet e shejtanit për te njeriu kanë tre drejtime:

1. LUKSI DHE EKZAGJERIMI

80
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Njeriu rrit shpenzimet përtej nevojave të tij dhe kjo bëhet një luks, i cili është pjesa e shejtanit dhe shkaku i hyrjes së tij në zemër.

Mënyra për tu mbrojtur kundër tij është, që epshit mos t’i jepet plotësisht ajo që bën, qoftë ushqim, ëndërr, kënaqësi, apo pushim. Kur të mbyllen këto dyer, atëherë ka siguri që armiku nuk do të hyjë në to.

2. NEGLIZHENCA

Ai që e përmend Allahun gjendet në kështjellën e dhikrit, mirëpo, kur harron dhe bëhet neglizhent, atëherë hapet dera e kështjellës dhe armiku hyn brenda, pastaj është vështirë të nxirret jashtë.

3. MBINGARKIMI ME ATË QË NUK I PËRKET

Që njeriu të mbingarkohet me atë që nuk i përket në lidhje me ndonjë çështje.

Ai që ruhet nga këto katër hyrje (vijuese), nga shkatërrimi do ta ruajnë katër gjëra. Për këtë arsye është thënë: Ai që ruhet nga këto katër gjëra do ta mbrojë fenë e tij, e ato janë: Shikimet, mendimet , fjalët dhe hapat.

Përshtati: Miftar Ajdini

Arsyet për reduktimin e nafakës dhe për humbjen e vullnetit për ibadet dhe jetë

Opoja.net

Edhe heshtja është sëmundje!

Opoja.net

Nuk është me rëndësi se cfarë posedon, por çfarë zemre ke!

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto