Opoja.net

Valët mahnitëse biolumineshente në brigjet e Kalifornisë janë shndërruar në një valë të kuqe që kanë erë squfuri

Valët mahnitëse biolumineshente në brigjet e Kalifornisë janë shndërruar në një valë të kuqe që kanë erë squfuri

Valët e dikurshme të ndritshme janë tani një ngjyrë kafe e errët dhe që lëshojnë një erë të keqe që mund të zbulohet milje larg nga bregu, transmeton lajmi.net.

Së bashku me erën e putrit, ka pasur edhe raportime për peshq të vdekur përgjatë plazheve dhe lagunave, shkruan Daily Mail. Nga San Diego deri në Los Angeles, Kalifornianët kanë qenë duke parë rrëzimin mahnitëse të valëve bioluminante që nga marsi.

Efekti i ndezur, i referuar shpesh si ‘zjarri i detit’, prodhohet nga organizmat mikroskopikë, njëqelizorë, të njohur si dinoflagellates, veçanërisht ato të specieve Noctiluca scintillans.

Krijesat e vogla prodhojnë dy kimikate, luciferin dhe luciferase, dhe enzimën. Gjatë javëve të kaluara raportet se mikroorganizmi po degradon dhe ka një erë të keqe. /Lajmi.net/

NASA publikon pamjet e uljes së anijes kozmike në Mars

Opoja.net

Kosovarja zyrtarisht në Guinness me flamurin më të madh shtetëror në origami

Opoja.net

Video qesharake: Zbulohet se si ‘votojnë’ të vdekurit në Kosovë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net