Opoja.net

18 vjetori i rënjes heroike të “Alajdin Xhezairit” në Betejën e Jeshkovës

Lajme Opoja
18 vjetori i rënjes heroike të “Alajdin Xhezairit” në Betejën e Jeshkovës

Alajdini, i lindur më 20.07.1974 në Prizren, nga nëna Zyrafetja dhe babai Nevzati të Bresanës së Dragashit, qe nga të parët pjestarë të UÇK-së, të cilin serbët gjatë luftimeve të më hershme më 01.09.1998 e patën plagosur në njërën nga ofanzivat e Vërrinit. Pas shërimit përsëri rikthehet në UÇK.

Më 11.03.1999, ra heroikisht, së bashku me 8 shokë të tjerë, duke luftuar kundër qetnikëve serbë në betejën e njohur “Të Jeshkovës”. Është i varrosur në varrezat e dëshmorëve në Landovicë të Prizrenit.
KK i Dragashit, nga një vendim i vitit 2015, zyrtarisht emërtoi Shtëpinë e Kulturës në Bresanë me emrin e dëshmorit: “Alajdin Xhezairi”. Zoti e shpërbleftë familjen “XHEZAIRI” për kontributin e çmuar që dha për lirinë e Kosovës. Është nder për rrethinën tonë që ta kujtojmë përherë këtë emër e mbiemër. Pjesë e kësaj familjeje të nderuar është edhe strategu shembullor i UÇK-së Samidin Xhezairi- “Komandant Hoxha.”

Më 17.02. 2016, nga ishpresidentja Atifete Jahjaga, familjarëve të Alajdinit iu dha dekorata shtetërore:

URDHRI LUFTËTAR ILIRISË “ADEM JASHARI”

‘ALAJDIN XHEZAIRI’

PËR TRIMËRI NË LUFTËN PËR LIRI

(Autori: Kasam Muhameti)

Shqiptaro-amerikanët: Ardhja e Joe Biden, rast historik që Kosova t’i realizojë qëllimet kryesore

Merlinda Guraj

Deklarohen të pa fajshëm të pandehurit të cilët akuzohen për vjedhje të kabllos elektrike

Merlinda Guraj

Siguria në shkollat e komunës së Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net