Opoja.net

9 aplikacione të Android kapen duke vjedhur fjalëkalimet në Facebook

Google ka hequr nëntë aplikacione Android të cilat u shkarkuan më shumë së 5.8 milionë herë, për shkak se ato po vidhnin fshehurazi të dhënat e hyrjes në Facebook të përdoruesve.

Studiuesit nga Dr. Web kanë thënë se aplikacionet ishin tërësisht funksionale me qëllim që të dobësonin vigjilencën e mundshme të viktimave.

“Aplikacionet maskuan qëllimin e tyre përmes pastrues mbeturinash, palestër dhe programe astrologjie, për të mashtruar viktimat që të hynin në llogarinë e tyre në Facebook dhe të rrëmbenin kredencialet e futura përmes një pjese të kodit JavaScript”, thanë ata.

Lista e aplikacioneve të hequra nga Google:

PIP Photo (>5.000.000 instalime)

Processing Photo (>500.000)

Rubbish Cleaner (>100.000)

Horoscope Daily (>100.000)

Inëell Fitness (>100.000)

App Lock Keep (50.000)

Lockit Master (5.000)

Horoscope Pi (>1.000)

App Lock Manager (10)

Çka po ndodh, Messenger, Instagram e WhatsApp bien nga sistemi

Opoja.net

Çfarë u ndodhi aplikacioneve më të përdorura në të gjithë botën, WhatsApp & Instagram s’funksionuan

Opoja.net

Facebooku dhe Instagrami bien nga sistemi

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net