Opoja.net

Betohet Joe Biden, zgjidhet presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara

Presidenti i ri i zgjedhur amerikan Joe Biden, është betuar si presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara.

Në prani të ftuarve Biden ngriti dorën e djathtë duke u betuar se do t’i shërbej vendit dhe të mbroj interesat nga armiqtë e jashtëm dhe të brendshëm, transmeton Telegrafi.

Biden njëherit është presidenti më i moshuar amerikan që është betuar në Capitol, si dhe ky është inaugurimi i 59-të në historinë amerikane.

Biden është shoqëruar tërë kohën nga bashkëshortja Jilly Biden, e cila është profesoreshë dhe që ka bërë të ditur se do të vazhdojë detyrën  ta ushtroj pavarësisht se tani është Zonja e Parë.

Në ceremoninë e betimit kanë marrë pjesë edhe ish-presidentët tjerë amerikanë si George Bush, Bill Clinton dhe Barack Obama.

Kurban – Bajrami të martën më 20 korrik 2021

Merlinda Guraj

S’ka kuorum, nuk kalon homologimi

Merlinda Guraj

Kuvendi shkarkon Bordin e RTK-së

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Send this to a friend