Opoja.net

Caritasi Zviceran në bashkëfinancim me Komunën e Dragashit ka mbështetur disa fermer me grante për kultivimin e pemëve të imta dhe bimë mjekuese aromatike

Opoja
Caritasi Zviceran në bashkëfinancim me Komunën e Dragashit ka mbështetur disa fermer me grante për kultivimin e pemëve të imta dhe bimë mjekuese aromatike

Sot, Caritasi Zviceran së bashku me komunën e Dragashit kanë shprëndar pakot për 8 fermerë përfitues me paketa granti për kultivimin e boronicës, dredhëzës, mjedrës dhe bimë mjekuese aromatike.

Këta fermerë kanë pranuar materialet thelbësore si fidanë, sisteme të ujitjes, shtylla betoni, rrethoja, plehra dhe preparate mbrojtëse duke u mundësuar atyre kultivimin në përputhje me standardet e kërkuara për prodhimtarinë bujqësore.
Fermerët kanë falënderuar Caritasin Zviceran dhe komunën e Dragashit për shpërndarjen e pakove të kompletuara e të përbëra nga të gjitha materialet e nevojshme për kultivim, prodhim, mbrojtje dhe trajnime duke lehtësuar punën e fermerëve që të jenë të përqendruar vetëm në prodhimin cilësor.

Paketat e granteve janë financuar 50% nga Caritasi Zviceran, 35% nga komuna e Dragashit dhe 15% nga fermerët.

Loading...

Mos i humb

Komunat do të dalin të dëmtuara nga pandemia

Opoja.net

Persona të paidentifikuar sulmojnë fizikisht imamin e xhamisë në Buzez të Dragashit

Opoja.net

Të gjithë besimtarëve muslimanë urime Fitër Bajrami nga Portali Opoja.net

Opoja.net

Kryetarit i komunës së Dragashit Shaban Shabani me një mesazh urimi, me rastin e përfundimit të Ramazanit dhe kremtimit të festës së Fitër Bajramit

Opoja.net

Biznesmeni Piraj: Më shumë se 14 orë pa rrymë, KEDS-i më gënjeu

Opoja.net

Gjatë pandemisë Gjykata në Dragash ka pranuar gjashtë padi dhe tre shkresa tjera

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net