Opoja.net

Dëgjohen dy dëshmitarë në rastin e të akuzuarit për lëndim të rëndë trupor në Zaplluxhë të Dragashit

Në gjykimin ndaj të akuzuarit për lëndim të rëndë trupor, Hatmir Myrtezani, në seancën e mbajtur të mërkurën, në Gjykatën Themelore në Prizren, dega në Dragash, në cilësi të dëshmitarit është dëgjuar kirurgu i përgjithshëm në spitalin e Prizrenit, Shpend Zajmi.

I njëjti ka deklaruar se si kirurg kujdestar ka hospitalizuar të dëmtuarin Ymer Ibrahimi dhe ka ndërmarrë të gjitha veprimet e domosdoshme, pasi tek ai ka vënë re shenja vitale, raporton “Betimi për Drejtësi”.

7

Cila mendoni së është më e mira për daljen nga krizën energjetike ?

Zajmi tha se me të parë atë, ka konstatuar tek ai se ka plagë shpuese në të dy anët e shpinës (pjesës së epërme të dy shpatullave), plagë shpuese në regjionin e veshkave, me frymëzënie, e cila tha se ka rrezikuar jetën për shkak të kolabimit të mushkërive.

foto per web -2-30.09.2020 (1)

Në pyetjen e prokurorit  Ramadan Koro, se a ka mundur të konstatoj se me çfarë mjeti janë shkaktuar këto plage, dëshmitari Zajmi ka thënë se lëndimet të cilat i ka marrë pacienti janë shkaktuar me armë të ftohtë.

“Si profesionist shëndetësor, nuk kam shkollim akademik për llojin e armëve, por si kirurg, lloji i plagëve të pacientit ka qenë ky: plagë shpuese në mushkërinë e djathtë, në regjionin e abdomenit, plagë shpuese në regjionin e shpretkës dhe vazhdon me një plagë shqyese të murit të pasmë të lukthit, i cili ka rezultuar me një gjakderdhje intra abdominale, brenda kavitetit të abdomenit, në sasi prej një litër gjak, e cila ka qenë edhe indikacion vital për një operacion urgjent kirurgjik. Nga kjo që thashë më lart, ka mundësi që lëndimet e përshkruara nga jashtë, e jo nga brenda, të jenë të shkaktuara nga armë të ftohta”, ka deklaruar dëshmitari Zajmi.

Në seancën e së mërkurës, ka dhënë deklaratën e tij edhe dëshmitari Esaf Ibrahimi, i cili ka thënë se ditën kritike e ka parë të dëmtuarin në gjendje shumë të keqe, të humbur, të lodhur dhe të pavetëdijshëm.

Dëshmitari Ibrahimi deklaroi se ai e ka shoqëruar në spital të dëmtuarin, tek i cili, me të dërguar në emergjencë, ka vënë re se ka pasur shtatë plagë të shkaktuara nga i pandehuri Myrtezani.

“Ymeri nuk ka pasur probleme asnjëherë me Hatmirin, por një natë me herët, Hatmiri ka shkuar në kolibe, në bjeshkë, e ka rrahur djalin tim dhe djalin e shokut tim si dhe qenin tonë. Ymeri për këtë ngjarje me ka njoftuar mua. Unë atëherë kam biseduar me axhallarët e Hatmirit, Shpendin dhe Myrtezanin dhe ata me kanë siguruar duke me thënë se nuk është bërë punë e mirë, por nuk do të ndodhë më”, ka deklaruar ndër të tjera dëshmitari Ibrahimi.

Në seancën e së mërkurës, nuk ka prezantuar dëshmitari Samir Asotiq, për të cilën gjyqtarja Sabaheta Kurteshi tha se gjykata nuk ka fakte se i njëjti është ftuar në mënyrë të rregullt.

Seanca e radhës për këtë rast u caktua të mbahet me 30 tetor 2020, në ora 13:15.

Sipas aktakuzës, më 20 korrik 2016, rreth orës 10:30, në vendin e quajtur “Tek Limthi”, në bjeshkët e fshatit Zaplluxhë, i akuzuari i shkakton lëndime trupore të dëmtuarit Ymer Ibrahimi.

Sipas aktakuzës, ngjarja ka ndodhur në atë mënyrë që derisa i pandehuri ishte duke biseduar me dy persona, te cilët ishin duke mbledhur kërpudha, i dëmtuari ndalet me automjetin e tij dhe fillon me sharje “ti q***robt, a e din kush jam unë” dhe pas konfliktit verbal i pandehuri e nxjerr thikën, ku siç thuhet në aktakuzë, ai e godet dy herë në shpinë dhe një herë në pjesën e abdomenit, për të cilat lëndime është lëshuar raport nga spitali regjional i Prizrenit.

Me këto veprime, ai akuzohet se ka kryer veprën penale “lëndim i rëndë trupor”, e paraparë me nenin 189 paragrafi 5 lidhur me paragrafin 1 pika 1.1 e Kodit Penal të Kosovës. /BetimipërDrejtësi

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net