Opoja.net

Diskriminimi i femijeve me “Sindromen Down” ne komunën e Dragashit

Lajme Opoja

Duhet te behet me shume per te drejten e shkollimit te femijeve te prekur me Down Syndrome .

Komuna e Dragashit nuk ka qerdhe per femije gjithashtu nuk ka asnje gje qe femijve me Down Syndrome te iu lehtesohet shkollimi i tyre, femijet me nevoja te vecanta duhet te shkojne ne Prizren, gje qe i bie te udhetojne nje ore me makine, a kane mundesi prinderit ta bejne kete pune qe per cdo dite!?

Pergjegjeja eshte JOOO, sepse duke i njohur kushtet ekonomike ne Republiken e Kosoves, eshte e pamundur per prinderit te udhetojne per cdo dite qe te shkollohet femija i tyre qe eshte i prekur me Down Syndrome apo edhe me ndonje diagnoze tjeter,
Ne komunen e Dragashit nuk ka as shkolle profesionale qe femijet ne moshen e pubertetit te ndjekin nje arsimin profesional, per fat te keq ky eshte realiteti ne Kosove.
Asnje femije me nevoja te veçanta nuk eshte i arsimuar ne komunen e Dragashit .

Turp per kete Komune
Harroni liberalizimin SHQIPTAR ende nuk i keni plotesu edhe nevojat me elementare te nje shteti Turp per kete shtet
Me erdhi nje mesazh ne Fb ku prinderit kerkojne te drejta me shume ne Komunen e Dragashit
Pershendetje z. Leonora
Eshte shqetsues fakti se shoqeria nuk po ben asgje per femijet e prekur me down sindrom ,djali im eshte 15 vjeqar, saktesisht i lindur me 5 janar te vitit 2000
Nuk ka arsimim, nuk e ka asnje te drejt, a mundet kush me na ndihmu qe femija im te integrohet ne shoqeri dhe te kete te drejten e nje arsimi profesional, transport te organizuar nuk kemi, qdo dite ta dergoj une ne shkolle ne Prizren dhe kjo eshte problem qe ta realizoj!

Mblidhet Shtabi Emergjent në Dragash, shqyrton situatën me Covid-19

Fari Kolloni

Konkursi për mësimdhënës në Dragash: Këta janë kandidatët që kanë hyrë në listën e ngushtë

Fari Kolloni

Edhe shtatë raste të reja me Covid-19 në Dragash

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net