Opoja.net

Dua e Hatme në fshatin Blaç të Dragashit

Lajme Opoja
Dua e Hatme në fshatin Blaç të Dragashit

Më 28 tetor 2017, në xhaminë e fshatit Blaç të Komunës së Dragashit, u shënua me ceremoni leximi i plotë i Kuranit nga 17 nxënës, të cilëve leximin ua kishte përcjellë imami i tyre Xhafer Nebiu, i cili është mjaft aktiv gjatë këtyre viteve si imam.

Në këtë ceremoni përpos xhematlive dhe prindërve të vijuesve të mësimbesimit, ishin të prananishëm edhe përfaqësusit e Këshillit të Bashkësisë Islame të Dragashit.

Në emër të Këshillit të Bashkësisë Islame të Dragashit, përshendeti Kryetari Osman ef. Mehmeti, i cili ndër të tjera theksoi: “Jam i ndëruar që gjendem sot para jush dhe para këtyre fëmijeve që lexojnë Kuranin, me punën e imamit tuaj sikur është bërë traditë duaja e hatmës në këtë xhemat, Pejgamberi a.s thotë: Më i miri prej jush është ai i cili e mëson Kuranin dhe ua mëson të tjerëve”.

Në emër të Këshillit Të Bashkësisë Islame të Dragashit, Nail ef. Halimi bëri shpërndarjen e certifikatave për nxënësit, kurse duanë e hatmes e bëri kryeimami Xhaferi Fejziu.

Opoja.net

Mot i vranët dhe me reshje të dobëta bore

Merlinda Guraj

Shtyhet seanca për rastin ku paditësja po kërkon nga Komuna e Dragashit kompensimin e dëmit në shumën prej 19 mijë euro

Opoja.net

Moti sot, ftohtë dhe borë

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net