Opoja.net

Fjala përfundimtare në gjykimin e kryetarit të Dragashit

Në gjykimin e kryetarit të Dragashit Salim Jenuzi dhe tre të akuzuarve tjerë u dha fjala përfundimtare.

Prokurori i rastit, Genc Nixha, fjalën e tij përfundimtare në këtë proces gjyqësor e dorëzoi me shkrim.Në elaborimin e tij para trupit gjykues, Nixha tha se gjatë seancës janë vërtetuar pretendimet e aktakuzës së prokurorisë.
Sipas prokurorit Nixha, të thënat e dëshmitarëve gjatë procesit gjyqësor kanë vërtetuar pa mëdyshje se të akuzuarit kanë kryer veprat penale për të cilat ngarkohen.

287
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Për fund, prokurori kërkoi nga gjykata që të akuzuarit të shpallen fajtorë dhe të dënohen sipas ligjit.

Nga ana tjetër, mbrojtësi i Salim Jenuzit, avokati Ruzhdi Berisha, tha se nuk ka përgatitur me shkrim fjalën përfundimtare, ngase ka pritur që aktakuza do të pësojë ndryshime nga ana e prokurorit.

Sipas avokatit Berisha, nuk ka veprime inkriminuese të kryetarit Jenuzi.

Avokati, më tutje në fjalën e tij përfundimtare tha se nga deklaratat e të akuzuarve dhe dëshmitarëve është vërtetuar se Salim Jenuzi nuk ka pasur përgjegjësi.

Ai, elaboroi edhe ligje në të cilat pretendoi se klienti i tij kishte vepruar drejt.

“Nuk ka kurrfarë keqpërdorimi të detyrës nga fakti se kryetari nënshkruan një akt administrativ të nxjerrë nga drejtorati i komunës, edhe pse akti administrativ në fjalë është plotësisht në pajtim me ligjin”, tha avokati Berisha.

Berisha, në fund propozoi që klienti i tij të lirohet nga akuza.

Ndërsa vetë i akuzuari Salim Jenuzi, u pajtua në tërësi me mbrojtjen e tij.

Fjalën e tij përfundimtare, me shkrim e kishte përgatitur edhe i akuzuari Behan Haxhihasan, drejtor i urbanizmit.

Mirëpo, ai, nuk mundi që ta elaborojë verbalisht këtë fjalë ngase mungoi përkthyesi adekuat i gjuhës boshnjake.

Përkthyesi gjyqësor i pranishëm në gjykatore ishte i autorizuar të përkthente në gjuhën turke dhe ai u deklarua se nuk ishte në gjendje që ta përkthente fjalën përfundimtare të shkruar nga i akuzuari.

Meqë përkthyes tjerë nuk pati në gjykatë dhe meqë ishte fundi i orarit të punës, seanca gjyqësore u ndërpre, ndërsa seanca e radhës u caktua për datën 17 nëntor 2017.

Salim Jenuzi akuzohet se nga viti 2009 deri në vitin 2016 në Dragash me qëllim të fitimit të dobisë pasurore për tjetrin dhe shkaktimin e dëmit komunës ia mundësoi pronarit të furrës “Evropa”, Nexhat Selajt, përvetësimin e kësaj patundshmërie.

Në pronën shoqërore Selaj më pas kishte ndërtuar objekt dykatësh pa vendim të asamblesë në Dragash, ndërsa këtë gjë nuk e kishin penguar drejtori i Urbanizmit në këtë komunë Behan Haxhihasan dhe inspektori komunal i ndërtimtarisë Vetim Hasani./kallxo.com

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Abonohu
Raporto