Opoja.net

Gratë e heshtura të Kuvendit Komunal të Dragashit

Opoja
Gratë e heshtura të Kuvendit Komunal të Dragashit

Adelisa Krasniqi, Aida Misini-Halimi, Arijeta Skeraj, Elira Sulejmani-Krasniqi, Suada Bajrami, Xhemile Misinaj, janë disa nga emrat e grave asambleiste në Kuvendin Komunal të Dragashit.

Emrat e tyre i kemi parë në posterët elektoralë gjatë zgjedhjeve lokale të vitit 2017, numrat e tyre i kemi zgjedhur për t’i votuar, por zërin e tyre në foltoren e Kuvendit rrallë e hiç na bie ta dëgjojmë.

Thuajse çdo seancë e Kuvendit Komunal të Dragashit duket si një odë burrash. E ngjashme ishte edhe seanca e fundit, e cila u mbajt sot paradite. Aty mund t’i shohësh teksa flasin përherë figura të njëjta, shumica absolute e të cilave janë burra. I vemti zë i gruas që mund ta dëgjosh më shpesh është ai i Zinaida Elmazit, këshilltare e KK të Dragashit nga subjekti politik VAKAT.

Në përgjithësi, numri i atyre që shumë rrallë e ngrisin zërin në Kuvend si përfaqësues të interesave të qytetarëve, pavarësisht përkatësisë gjinore, nuk është i vogël. Shumë të zgjedhur nga votat e qytetarëve marrin pjesë nëpër mbledhje dhe seanca publike vetëm sa për sy e faqe, ndërkohë që pagat nga paratë a taksapaguesve iu shkojnë në llogari./Opoja.net

 

 

Loading...

Mos i humb

Kërkohet ndihmë financiare për shërimin e vogëlushit Denis Xhabali

Opoja.net

Ndërron jetë defektologu, I parë shqiptar Irfan Bojaxhiu

Opoja.net

Piraj: Institucionet e Kosovës në vend që ta menaxhojnë krizën ekonomike, e thelluan atë

Opoja.net

3 raste në Dragash dhe 205 në të gjithë Kosovën me Covid – 19

Opoja.net

‘Nga tani është hapur një portë e madhe për prodhimet e mishit dhe qumështit nga Kosova drejt BE-së’

Opoja.net

207 raste të reja me COVID-19 në Kosovë, 1 rast në Dragash

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net