Hapet ekspozita “Dëbimi i shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit 1877/1878”

Opoja.net Opoja.net Kultura

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës sot në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” në Prishtinë, hap ekspozitën “Dëbimi i shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit 1877/1878”.

Ekspozita hapet me rastin e 140 vjetorit të dëbimit të shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit.

Me këtë rast shfaqet filmi dokumentar “Nga Nishi tek Molla e Kuqe” dhe intervista e Prof. Dr. Sabit Ukës.

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-