Opoja.net

Harresa është shenjë e lartë e inteligjencës

Kuriozitete
Harresa është shenjë e lartë e inteligjencës

Duke u bazuar në disa studime të bëra në Universitetin e Torontos, thuhet se nga memoria e fortë shkaktohet edhe harresa, gjë që ndihmon në nivelin e inteligjencës tuaj, raporton “indy100”, transmeton lajmi.net.

Profesori Blake Richland tha se është e nevojshme që truri ti harroj disa detaje të vogla që do ju ndihmojnë të merrni vendime të rëndësishme.

Profesori Richards dhe Paul Frankland propozuan se është mirë që memoria ti limitojë gjërat e pa rëndësishme dhe të harrohen ato sepse duhet krijuar një dhomë për vendime më të rëndësishme në jetë.

Për shembull truri ynë harron detaje specifike në lidhje me një ngjarje të kaluar, por prapë kujton një fotografi më të madhe. Studiuesit besojnë se kjo na lejon të përgjithësojmë më mirë përvojat e mëparshme, në krahasim me dikë që mund të kujtojë më shumë detaje të një ngjarje. /Lajmi.net/

Loading...

Mos i humb

“Dëshpërim Kosova” – qytetari që po proteston kundër Qeverisë Hoti (VIDEO)

Opoja.net

Rrethi i Janjevës u nis për 45 ditë, nuk u përfundua as për tre vjet (VIDEO)

Opoja.net

Rreth i Janjevës u nis për 45 ditë, nuk u përfundua as për tre vjet (VIDEO)

Opoja.net

Dogana: Kosovarët shpenzojnë 300 milionë euro në duhan brenda vitit

Opoja.net

Ndërpritet restaurimi i mullirit (VIDEO)

Opoja.net

Burgu i torturave bëhet muze unik në kryeqytet (VIDEO)

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net