Opoja.net

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Islame
Kam frikë se në momentin e vdekjes,  do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat
e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të
kuptimit të shehadetit (fjala: La ilahe il-lallah).

Një ditë prej ditëve njëri nga studentët hoxhës
ia solli dhuratë një papagall, sepse e dinte se hoxha i donte shumë macet dhe
zogjtë.

Hoxha u gëzua shumë për dhuratën dhe papagallin
gjithmonë e merrte me vete, madje papagallin e merrte me vete edhe kur u mbante
ligjërata studentëve, kështu që papagalli shumë shpejt e mësoi shqiptimin e
shehadetit (shqiptimin e fjalës: La ilahe il-lallah). Pasiqë i kishte
mësuar këto fjalë, ai vazhdimisht i përsëriste ato, edhe ditën edhe natën.

Një ditë, kur erdhën studentët tek hoxha, e
gjetën atë duke qarë! Kur e pyetën se pse po qante? Ai iu përgjigj atyre: Macja
e ka mbytur papagallin.

Ata i thanë: A për këtë po qanë?! Nëse
dëshiron ne ta sjellim në vend të tij, një papagall tjetër, edhe më të mirë se
ai!

Mirëpo hoxha u dha këtë përgjigje:

Unë nuk po qaj për këtë, por po qaj pse
papagalli, në momentin kur e sulmoi macja, filloi të bërtiste dhe të lëshonte
një zë tjetër derisa ngordhi. Edhe pse para atij momenti ai vazhdimisht e
përsëriste shehadetin, kur e sulmoi macja, ai e harroi shehadetin dhe filloi të
bërtiste (fjalë të tjera). Arsyeja se pse ai e bëri këtë, ishte se ai shehadetin
e kishte mësuar vetëm me gjuhë, ndërsa zemra e tij fare nuk e ndjente as nuk e
dinte.

Pastaj hoxha vazhdoi: Kam frikë se edhe ne mos
po bëhemi sikurse ky papagalli, që ta jetojmë jetën tonë duke e përsëritur shehadetin
vetëm me gjuhët tona, ndërsa kur të na vjen vdekja ta harrojmë, sepse zemrat
tona nuk e kanë njohur mirë dhe nuk kanë jetuar në përputhje me shehadetin!

Me atë rast, studentët filluan të qajnë nga
frika e raportit jo të sinqert me shehadetin!

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

Loading...

Mos i humb

Biseda mes lapsit dhe gomës

Kushtrim Guraj

A mund ti dhurohet dikujt dele për Kurban?

Kushtrim Guraj

Mbështetja te Zoti

Kushtrim Guraj

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për hir të tij shoqërohet me ty

Kushtrim Guraj

Një paralajmërim i Pejgamberit (s.a.v.s)

Kushtrim Guraj

Hutbe me rastin e keqësimit të situatës epidemiologjike në vend dhe në botë

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net