Opoja.net

Këshilla të vlefshme: Si t’ia dilni gjatë vozitjes në mjegull

Dhjetori është një nga muajt më të pakëndshëm për drejtimin e një makine.

Çdo ditë dëgjojmë paralajmërime nga ata që janë përgjegjës për dukshmëri të dobët dhe këshilla për të rregulluar shpejtësinë e automjeteve në kushtet e trafikut.

89
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Çfarë nënkupton saktësisht kjo kur hasim në një mjegull në rrugë?E para dhe më e rëndësishmja është që shoferët të frenojnë në mënyrë të sigurt, në mënyrë që të shmangin çdo aksident trafiku dhe përplasje shumë të rrezikshme në zinxhir gjatë kësaj periudhe, transmeton lajmi.net.

Nëse kushtet janë zvogëluar dhe keni një makinë të pajisur me drita mjegulle, sigurohuni t’i ndizni ato – si përpara ashtu edhe nga pas. Mos i lëshoni dritat e gjata, pasi ato reagojnë shumë me grimcat e mjegullës, krijojnë reflektim dhe vetëm sa e vështirësojnë ngasjen.

Në rastin e dukshmërisë jashtëzakonisht të dobët, disa shoferë përdorin të katër dritat e pozicioneve përveç dritave të mjegullës. Kjo strategji sigurisht shkakton më shumë kujdes te përdoruesit e tjerë të rrugës pasi ata nuk mund të jenë menjëherë të sigurt nëse jeni duke qëndruar në krah të rrugës ose jeni ende në lëvizje.

Vozitja nëpër qytet përmes mjegullës është pak më e lehtë pasi keni orientim të mjaftueshëm rreth jush (ndriçimi në rrugë, sinjalizimi i mirë horizontal dhe përdoruesit e tjerë të rrugës), shpejtësitë janë më të ngadalta, kështu që ju keni më shumë të ngjarë të qëndroni në korsinë tuaj dhe, nëse është e nevojshme, të frenoni me kohë.

Sidoqoftë, këmbësorët janë shumë të prekshëm në kushte të dukshmërisë së zvogëluar, dhe pasi që ka shumicën në qytet, duhet të mendoni edhe për ta. Ulni shpejtësinë në mënyrë që të mund të shmangni aksidentet.

Në rrugën e hapur, në ngasje me mjegull, shpejtësia është armiku juaj më i madh. Është e nevojshme të përshtateni me shpejtësinë me të cilën lëvizin përdoruesit e tjerë të rrugës.

Dritat e mjegullës janë shumë të dobishme për ju në rrugën e hapur pasi rrezja e tyre e gjerë arrin të ndriçojë skajin e duhur të rrugës, e cila shërben si pikë referimi juaj.

Lëshoni herë pas here pastruesit për t’u siguruar që xhami i erës është i papastër që mjegulla mbart me vete ose pika të vogla uji.

Kini kujdes kur vozitni pas kamionëve pasi shpesh ka ndotje në dritat e tyre të ndalimit, kështu që është e vështirë të gjykoni nëse po frenojnë apo jo.

Ndalimi në autostradë si reagim ndaj mjegullës së dendur nuk është aspak një veprim i mirë pasi ekziston një probabilitet i lartë që dikush pas jush do t’ju godasë./Front Online/

Komuna e Dragashit ndan 100 bursa studimi

Opoja.net

Aksident trafiku në Dragash, 6 të lënduar

Opoja.net

Nga sot, Kosova dhe Shqipëria me pikë të re kufitare

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto