Opoja.net

Komuna e Prizrenit dhe ministria e Mjedisit, marrëveshja bashkëpunimi për rehabilitimin e deponisë në Zhur

Komuna e Prizrenit dhe ministria e Mjedisit, marrëveshja bashkëpunimi për rehabilitimin e deponisë në Zhur

Kryetari i komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka dhe u. D i ministrit të Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, të premtën kanë nënshkruar Memorandumin e Mirëkuptimit për bashkëfinancimin e projektit “Ndërtimi i deponisë komunale në regjionin e Prizrenit”.

Më në fund, me sa duket autoritetet komunale të Prizrenit dhe ministria e Mjedisit, do t’i gjejnë zgjidhje përmes nënshkrimit të Memorandumit të Bashkëpunimit që arriten këtë të premte, për ta rikthyer në funksion deponinë e mbeturinave inerte në Zhur, e cila viteve të fundit kishte ndryshuar destinacion duke u shndërruar në deponi të egër për hudhjen e eshtrave të kafshëve.

Pas nënshkrimit të marrëveshjes për bashkëfinancim, kryetari Haskuka , tha se, do të punojmë në rehabilitimin dhe rregullimin e asaj deponie që tash e tutje çdo biznes që ka materie inerte është i obliguar që t’i dërgoj aty.

Ndërkaq, u.d i ministrit të Mjedisit, Fatmir Matoshi , tha se ky institucion po e mbështet komunën e Prizrenit për ndërtimin e deponisë së mbetjeve inerte, dhe shuma që ka ndarë ministria për këtë vit është 50 mijë euro. Projekti në fjalë pritet të realizohet brenda një periudhe kohore prej 3 vitesh./tvprizreni.info/

https://youtu.be/nop3JC7v9LE

86 pako ushqimore u shpërndanë nga Shoqata humanitare Opoja

Opoja.net

Në Dragash shpërndahen pako ushqimore në kuadër të projektit “Sofra e Ramazanit 2021”

Opoja.net

Urimi i kryetarit të komunës Shaban Shabani për muajin e shenjtë të Ramazanit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net