Opoja.net

Koretniku në syrin e bjeshkatarëve

Natyra Opoja
Koretniku në syrin e bjeshkatarëve

Grupi i bjeshkatarëve Hiking Njeri, është ndoshta “institucioni” më i madh në Kosovë që prezanton bukuritë natyrore të vendit para të huajve.

Ky grup gjatë vitit disa herë viziton edhe bukuritë natyrorë të komunës së Dragashit, duke na sjellë edhe fotografi mbresëlënëse.

Muajin që lamë pas, të dielën e 15 tetorit ata kanë vizituar Malet e Koretnikut.

Koretniku
Pamje nga Koretniku

Malet e Koretnikut, të cilat gjenden në vargmalet e Sharrit dhe kapin një lartësi mbidetare 2395m, janë një atraksion i vërtet për turistët e huaj dhe vendor.

Në vitin 2012 shumica e këtij pylli është djegur qëllimisht për arsye profiti. Në vendin e djegur të këtij pylli pas djegies rriteshin kërpudha të shtrenjëta, të cilat kapnin shifra të mëdha për shitje.

Në linkun e mëposhtëm gjeni albumin me 269 fotografi të shkrepura nga profesionistët e “Hiking Njeri”

Albumi këtu

Deklarohen të pa fajshëm të pandehurit të cilët akuzohen për vjedhje të kabllos elektrike

Merlinda Guraj

Siguria në shkollat e komunës së Dragashit

Opoja.net

UNICEF dhe Ambasada e Britanisë së Madhe në Kosovë ndihmojnë shkollat e komunës së Dragashit me mjete higjienike

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net