Opoja.net

Kryetarit i komunës së Dragashit Shaban Shabani me një mesazh urimi, me rastin e përfundimit të Ramazanit dhe kremtimit të festës së Fitër Bajramit

Festa e Fitër Bajramit vjen si rezultat i kryerjes së një prej obligimeve më madhore të fesë Islame, agjërimit gjatë muajit të bekuar të Ramazanit.

Besimtarët gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, përmes lutjeve dhe agjërimit kanë kryer detyrimet, duke larguar nga zemra e shpirti zilinë, urrejtjen, përgojimin, egoizmin dhe përtacinë. Besimtari mbi të gjitha duron vështirësitë dhe sprovat, i përgjigjet atij që është në nevojë, e ndihmon të dobëtin, e mëshiron të voglin, dhe kujdeset për mirësjellje shoqërore.

Gjatë kësaj feste duhet përhapur ndjenjën e vëllazërisë, mirësisë e të dashurisë me njëri-tjetrin.

Në këto momente festive duhen rikujtuar personat e varfër, të sëmurët, të paaftët për punë si dhe të gjithë ata që janë në nevojë.

Uroj të gjithë besimtarët muslimanë për festën e Fitër Bajramit.

Gradonačelnik Dragaša, Shaban Shabani, povodom kraja svetog meseca Ramazana i proslave Ramazanskog Fitr Bajrama šalje čestitke svim građanima opštine.

Blagdan Ramazanskog Fitr Bajrama dolazi kao rezultat izvršavanja jedne od glavnih obaveza islamske religije, a to je post tokom blagoslovljenog meseca Ramazana.

Vjernici tokom svetog meseca Ramazana, molitvama i postom, izvršili su svoje obaveze, uklanjajući iz svojih srca i duše ljubomoru, mržnju, klevetu, sebičnost i lenjost. Vjernik prije svega trpi teškoće i kušnje, odgovara potrebitima, pomaže slabima, samilostan je se mladima i brine se za prikladno socijalno vladanje.

Tokom ove proslave treba širiti osećaj bratstva, ljubaznosti i ljubavi jedni prema drugima.

U ovim prazničnim trenucima trebamo se takođe sjetiti siromašne, bolesne, invalide i sve one koji su u potrebi.

Čestitamo svim muslimanskim vjernicima Ramazanski Fitr Bajram.

Arrestohet një person në Kuklibeg pasi kishte lënduar babanë!

Merlinda Guraj

Sulmohet infermieri në Dragash – Protestojnë mantelbardhët! (Video)

Opoja.net

MSh nuk ua vazhdon kontratat infermierëve që u punësuan gjatë pandemisë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net