Opoja.net

Kur do të ndërpritet mësimi paralel në shkollat e Gorës së Sharrit?

Opoja

Të gjithë faktorët relevantë, vendorë e ndërkombëtarë, e kanë të qartë se shkollat e minoritetit goran nuk janë të integruara në sistemin unik shkollor të Kosovës, por deri tani asgjë konkrete nuk është ndërmarrë ndaj një paralelizmi të tillë.

Beogradi, përmes misionarëve goranë, monitoron arsimin goran në komunën e Sharr.

Të gjithë faktorët relevantë, vendorë e ndërkombëtarë, e kanë të qartë se shkollat e minoritetit goran nuk janë të integruara në sistemin unik shkollor të Kosovës, por deri tani asgjë konkrete nuk është ndërmarrë ndaj një paralelizmi të tillë.

Se Serbia ende nuk e ka ndërmend që të heqë dorë nga shkollat e minoritetit goran, në komunën e Sharrit, kjo veç është e njohur mirë nga të gjithë. Këtë e dinë mirë edhe kompetentët e arsimit në Kosovë dhe të gjithë faktorët vendorë e ndërkombëtarë. Dhe të gjithë këta e kanë të qartë se mësimdhënësit goranë, pos pagave të Kosovës, marrin edhe paga të majme nga Beogradi.

Çuditërisht, deri më tani askush nuk ka ndërmarrë diç konkrete në tejkalimin e këtij paralelizmi legal në shkollat e këtij minoriteti. Me gjasë, një paralelizëm i tillë, duke e shfrytëzuar komoditetin e kompetentëve vendorë e ndërkombëtarë, vazhdon edhe më tej, madje edhe çdo ditë forcohet.

NGA: MUHARREM QAFLESHI

Loading...

Mos i humb

Tre të arrestuar në Komunën e Dragashit për mosrespektim të dispozitave shëndetësorë gjatë pandemisë

Opoja.net

“Jetimat e Ballkanit” ndihmon me pako ushqimore dhe higjienike 70 familje në nevojë në Dragash

Opoja.net

Përkujtohet beteja e Kosharës nga luftetari Opojar

Opoja.net

Nuk respektuan orën policore, shoqërohen në Polici disa persona nga Breznja, Brodosana, Nasheci

Opoja.net

Pas një aksioni të inspektoratit, nga e shtuna në Dragash gjatë orës policore mbyllen edhe marketet

Opoja.net

Mbahet mbledhja e pestë e Shtabit Emergjent në komunën e Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net