Opoja.net

Heroi i Anton Qunit nga Rrenci i Dragashit

Aktuale Opoja

Një ngjarje emocionuese dhe prekëse na sjell deputeti Anton Quni nga një fshat i komunës së Dragashit të cilin e vizitoi sot në këtë ditë feste, e këtë vizitë e kishte bërë me ftesë të heroit të tij të vogël Rafetit, nga fshati Rrenc i Komunës së Dragashit.

Para dy javësh deputet Quni morri pjesë në zgjedhjet e forumit rinor të LDK-së në këtë Komunë dhe derisa ishte duke u kthyer nga Dragashi për në Prizren, në rrugë takoi djaloshin 8 vjeçar Rafetin i cili paraprakisht i kishte bërë me shenj që të ndaloj. Quni e morri djaloshin në makinë dhe në ndarje e sipër djaloshi kërkoi nga Komandant Quni që të ja plotësoj një dëshirë e ta vizitoj gjatë festes së 28 nëntorit, dëshirë të cilën Komandanti ja plotësoj djaloshit.

Për më shumë lexoni rrëfimin emocionues të deputetit të LDK-së Anton Quni:

“Heroi im!
Rafetin 8 vjeçë, nga fshati Rencë i Dragashit, e takova para dy jave në dalje të Dragashit për Prizren. Më dha shenjë të ndaloj. Ishte kohë me shi dhe bënte ftohtë. E ndalova makinen, e mora, u ulë në ulësen e pasme dhe vazhduam rrugën së bashku. Filluam biseden si dy të rritur. Edhe pse i lagur dhe i ngrirë nga të ftohtit ishte i hareshem dhe i lumtur. Kishte arritur që t’i siguronte ca fruta për motren 3 vjeçare që ishte e lënduar. Një bëmirës ia kishte dhuruar ca pemë. Në Dragash kishte ardhur në këmbë..rreth 7 km rrugë nga fshati i tij, por kjo largësi nuk i bënte përshtypje pasi që kishte siguruar pak ushqim për të motren.
Në ndarje më bëri një kërkesë; që ta vizitoj në Diten e Flamurit.
Rafet, ti je heroi im!
Urime Dita e Flamurit!”

Mos i humb

Organizohet Kampi Rinor në Dragash për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore dhe fetare

Opoja.net

Blegtoria si degë ekonomike dikur ishte jetike për opojanët

Opoja.net

Nxënësit nga Dragashi fitues të garave, po qëndrojnë në Shqipëri për kampet kreative

Opoja.net

Sot ka shkuar në amshim humanisti Reshit Beqiri

Opoja.net

Askush nga kandidatët e PDK-së nuk mbeti pa vota në Dragash (Lista)

Opoja.net

Kaq vota morën kandidatët për deputetë të PDK-së, në Dragash

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net