Opoja.net

Marrëveshja e Hashim Thaçit me goranët për themelimin e komunës së Gorës në Dragash? (Dokument)

Lajme Opoja

Në balotazhin e 19 nëntorit në komunën e Dragashit do të përballën LDK-ja (prof. Selim Kryeziu)  dhe PDK-ja (Shaban Shabani).

Ndërsa këto ditë në rrjete sociale është rishfaqur dhe po qarkullon kopja e marrëveshjes së fshehtë për themelimin e komunës proserbe të Gorës në Dragash. E nënshkruar nga Hashim Thaçi (ish kryetar i PDK-së), i cili kishte nënskruar një dokument skandaloz që dëmton interesat kombëtare shqiptare. Ky kishte pranuar për ta vënë nënshkrimin në marrëveshje të fshehtë me përfaqësuesit e nacionalitetit goranë dhe ishte pajtuar për themelimin e komunës proserbe të Gorës në Dragash. E cila komunë gjatë viteve të 90’ta ishte themeluar nga regjimi i Millosheviqit me emërtimin “Opština Gora” me qëllim të copëtimit të Kosovës dhe kjo komunë të lidhej me qeverinë e Beogradit.

 

Ndërsa, aktualisht (2017) disa përfaqësues goranë synojnë sërish krijimin e komunës së Gorës, për t’u ndarë nga shqiptarët e Dragashit (Opojës) që janë shumicë, e kështu “Gora” dhe goranët për t’u bërë pjesë e Asociacionit të Komunave Serbe në Kosovë dhe të  rilidhen sërish me qeverinë serbe në Beograd.

 

Aktualisht komuna e Dragashit përbëhet nga 56% shqiptar dhe 44 % goran dhe boshnjak, ose nga  dy treva: Opoja (shqiptare) dhe Gora (gorano- boshnjake)./Botapress/

Shqiptaro-amerikanët: Ardhja e Joe Biden, rast historik që Kosova t’i realizojë qëllimet kryesore

Merlinda Guraj

Deklarohen të pa fajshëm të pandehurit të cilët akuzohen për vjedhje të kabllos elektrike

Merlinda Guraj

Siguria në shkollat e komunës së Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net