“Marshi i Motocrossit në Dragash: Një Ngjarje e Paharrueshme për Festën e Çlirimit”

Merlinda Guraj Merlinda Guraj Opoja

Në nderim të Ditës së Çlirimit të Dragashit, më 15 qershor, një marsh i veçantë u zhvillua sot në këtë komunë. Marshi ishte i organizuar për herë të parë dhe kishte të bënte me sportin e motocrossit. Komuna e Dragashit dhe Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport, në bashkëpunim me Klubin e Motoristëve “Enduro Sharri” dhe Federatën e Motoçiklizmit të Kosovës, ishin përgjegjëse për organizimin e këtij eventi emocionues.

Marshin e motocrossit e shoqëruan një numër i madh i motoristëve nga Kosova dhe rajoni. Pjesëmarrja e tyre demonstronte interesin dhe pasionin e tyre për këtë sport ekstrem. Motoristët shfaqën aftësi të larta të drejtimit të motociklave në terrenin vështirë të Dragashit, duke shkëputur shkëmbinj dhe shpalosur teknikat më të avancuara të motocrossit.

Kryetari i Komunës së Dragashit, Zoti Xheladini, shprehu mirënjohjen e tij ndaj organizatorëve për organizimin e këtij Motomitingu të suksesshëm. Ai uroi të gjithë pjesëmarrësit dhe i ftoi ata të shijonin bukuritë natyrore të kësaj komune. Kryetari theksoi se kjo ngjarje mund të bëhet tradicionale dhe premtuar se si lider i komunës do të mbështesë financiarisht organizimin e saj në të ardhmen.

Ky marsh i motocrossit ishte jo vetëm një shfaqje emocionuese e aftësive të motoristëve, por gjithashtu një mundësi për të promovuar Dragashin dhe bukuritë natyrore të saj. Komuna e Dragashit është një destinacion i bukur natyror me peizazhe të mahnitshme malore dhe vlera kulturore të shumta. Ky event i rëndësishëm siguron një platformë për tërheqjen e turistëve dhe ndërgjegjësimin e tyre për këtë pjesë të Kosovës.

Me mbështetjen e Komunës së Dragashit dhe të gjithë institucioneve përfshirë, marshi i motocrossit u bë një sukses i vërtetë. Kjo demonstron potencialin e madh për zhvillimin e sporteve ekstreme në këtë komunë dhe rritjen e turizmit aventuror. Në vazhdim, është shpresë që ky marsh i motoçiklistëve të bëhet një traditë vjetore që do të tërheqë gjithnjë e më shumë pjesëmarrës dhe vizitorë nga e gjithë Kosova dhe rajoni.

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-