Opoja.net

MASHT-i për herë të dytë pritet të formojë grup punues për testin PISA

Kultura
MASHT-i për herë të dytë pritet të formojë grup punues për testin PISA

Për herë të dytë brenda këtij viti, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) pritet të formojë grup punues për testin ndërkombëtar të vlerësimit të nxënësve “PISA 2018”, shkruan sot Koha Ditore.

Në janar të këtij viti ishte formuar grup i njëjtë me vendim të ish-ministrit, Arsim Bajrami. Grupi përbëhej prej 13 anëtarësh. Derisa ky grup kishte hartuar një plan ku parashihte të kryheshin hulumtime në terren për t’i gjetur shkaqet e rezultateve të “PISA 2015”, grupi i ri detyrë pritet ta ketë realizimin e vizitave në shkolla dhe drejtori komunale të arsimit.

Kosova, së bashku me Algjerinë dhe Republikën Domenikane, ishin vendet me rezultatet më të dobëta në botë në “PISA 2015”.

Grupi i emëruar në muajin janar ia kishte dorëzuar planin e hartuar ish-ministrit, Bajrami në të cilin parashihej të bëheshin hulumtime në disa njësi akademike që përgatisin mësimdhënës.

Kryetari i komunës së Dragashit z. Shaban Shabani sot ka pritur gjysmëfinalisten e “Voice Kids Germany” – Rrezarta Bojaxhiu

Opoja.net

Prizren, ekspozitë dyersh dhe dritaresh që çojnë drejt historisë

Opoja.net

‘A e n’kryot a?’, ‘Lum ajo nonë gji t’ka bo’: Urimet popullore në të folmen e Opojës

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net