Opoja.net

Mbahet konferenca e boronicës në Kosovë

Natyra

Konferenca e parë e boronicës që është mbajtur ndonjëherë në Kosovë.

Programi i USAID-it Zhvillimi Bujqësor dhe Mundësitë Rurale (AGRO) në bashkëpunim me partnerin e saj strategjik në sektorin e boronicës Boost Berries (Vitomericë) mblodhi së bashku më shumë se 150 pjesëmarrës vendas dhe ndërkombëtarë për Konferencën e parë të Boronicës në Kosovë.

Qëllimi i konferencës është që të bashkojë fermerët ekzistues dhe potencial të boronicës në Kosovë, duke krijuar një rast unik për mundësitë e krijimit të rrjetit dhe për të mësuar nga përvoja e madhe e tre specialistëve ndërkombëtarë që japin ligjërata në kultivimin e boronicës.

Kjo ngjarje dy-ditore përfshin konferencën në hotelin Emerald më 19 prill, dhe një vizitë fushore te pemishtet e boronicës së Boost Berries në Vitomiricë më 20 prill.

Kërkesat për rritjen e boronicës janë shumë të veçanta. Kultura ka kërkesa të veçanta ushqyese dhe duhet të kombinohet me pH-në kritike të tokës dhe faktorët e tjerë të brendshëm.

Ky kombinim i faktorëve e bën arritjen e rendimenteve optimale një detyrë shumë komplekse.

Kultura e tanishme, siç është evidentuar gjatë vjeljes së saj të parë, ka treguar ndjeshmëri të skajshme ndaj faktorëve të mjedisit dhe ka kërkuar menaxhim të shkëlqyeshëm.

Loading...

Mos i humb

Kosova punon vetëm 44.8 % të tokës

Opoja.net

ASK-ja tregon sa ka tokë bujqësore në Kosovë dhe me çka mbillet ajo

Opoja.net

OAK kërkon nga Ministria e Bujqësisë rritjen e subvencioneve për peshk

Opoja.net

Mustafa: Do të vazhdojmë përkrahjen për prodhuesit vendor

Opoja.net

​MBPZHR premton përkrahje për sektorin e përpunimit të mishit në tejkalimin e situatës me COVID-19

Opoja.net

​53 milionë euro grante për bujqit kosovarë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net