Opoja.net

Mbahet takimi i Shtabit Emergjent diskutohet për pandemin dhe fillimin e vitit të ri shkollor

Sot, kryetari i Komunës së Dragashit, Shaban Shabani, zhvilloi një takim të rregullt me Shtabin Emergjent. Në këtë takim u diskutua situata aktuale e shkaktuar nga pandemia Covid-19, si dhe përgatitjet për fillimin e vitit të ri shkollor.

Në fjalën e tij hyrëse, kryetari Shaban Shabani së pari falënderoi të gjithë anëtarët e shtabit emergjent për përpjekjet e tyre maksimale për të luftuar pandeminë, dhe më pas i informoi të pranishmit me situatën në Komunën e Dragashit, si dhe masat e marra nga institucionet përkatëse për të ndaluar përhapjen e COVID-19 .

Drejtori i Drejtorisë së Shëndetit, Behar Brenoli, theksoi se janë marrë të gjitha masat parandaluese për të mbrojtur pacientët. Ai falënderoi të gjithë donatorët që ndihmojnë institucionet shëndetësore, dhe shprehu mirënjohje të veçantë për përfaqësuesit e Zyrës për Komunitete që siguruan tre koncentrator të oksigjenit për institucionet shëndetësore në Dragash përmes kompanisë Renelual Tahiri.

Drejtori i Qendrës së Mjekësisë Familjare në Dragash, Ramadan Jashari, informoi anëtarët e shtabit emergjent në detaje për numrin e të infektuarve për periudhën e kaluar. Ai theksoi se situata është e vështirë, por është nën kontroll. Ai u bëri thirrje të gjithëve që të jenë të kujdesshëm dhe të respektojnë masat e përcaktuara. Ramadan Jashari theksoi se komuna e Dragashit ka pasur gjithsej 100 persona të infektuar me koronavirus që nga fillimi i pandemisë, nga të cilët 13 kanë humbur betejën nga virusi, 63 janë shëruar dhe 24 janë raste aktive.

Koordinatori për të Drejtat e Komunitetit dhe Integrimin Uzair Hamza theksoi se shumica e veprimtarive të Zyrës kohët e fundit janë përqendruar në lobimin e përfaqësuesve ndërkombëtarë dhe ambasadave për furnizimin e pajisjeve mjekësore që do të përmirësojnë ofrimin e shërbimeve në institucionet shëndetësore në komunën e Dragashit.

Ditët e fundit, ne kemi pasur disa kontakte me përfaqësues ndërkombëtarë, para së gjithash dua të them Ambasadën Britanike në Kosovë, si dhe misionin e UNMIK-ut nga i cili kemi kërkuar pajisje mjekësore për institucionet tona. Sigurisht që kërkesat tona u koordinuan me Drejtorinë e Shëndetësisë theksoi Uzair Hazma.

Presidenti i Bashkësisë Islame, Ayhan Beqiri, së pari falënderoi të gjithë besimtarët që kryejnë lutje në xhami dhe që respektojnë në mënyrë rigoroze masat dhe rekomandimet e përcaktuara. Ai gjithashtu theksoi se Xhemati i Boshnjakëve të Kosovës nga Cyrihu, përmes shoqatës “Bereqeti” , do të dhuroi pajisje mbrojtëse dhe materiale dezinfektuese, si dhe burime të caktuara financiare dhe ilaçe për familjet në nevojë. Ndihma do të dorëzohet përmes shoqatës “Bereqeti”. Ne do të shpërndajnë materiale dezinfektuese dhe maska ​​mbrojtëse në xhami, dhe gjithashtu do të ndihmojmë familjet që janë në një situatë të vështirë financiare në para dhe ilaç, tha kryetari i komunitetit islam në Dragash, Ajhan Beqiri.

Drejtori i Arsimit Vloran Cenaj informoi anëtarët e shtabit emergjent në detaje për të gjitha masat e nevojshme që po merr ky institucion për të siguruar që fillimi i vitit shkollor të organizohen në mënyrën më të mirë të mundshme dhe që fëmijët të jenë të sigurt dhe të mbrojtur nga viruset.
Viti shkollor 2020/21 nuk do të jetë vit i zakonshëm shkollor, andaj të gjithë akterët duke filluar nga drejtorët e shkollave, mësimdhënësit, nxënësit dhe prindërit janë të mobilizohen për fillimin e vitit të ri shkollor sipas planit të veprimit tha drejtori i arsimit në Dragash Vloran Cenaj.

Edhe pak ditë na kanë mbetur nga fillimi i vitit të ri shkollor, Drejtoria e Arsimit në Dragash në bashkëpunim me MASHT kanë filluar furnizimin me tekste shkollore falas për të gjithë nxënësit nga klasa parafillore deri në klasën e nëntë në komunën e Dragashit.

Brenda kësaj jave të gjitha shkollat do të pajisen edhe me dokumentacion shkollor si ditare, libra amë, theksoj Cenaj.

575

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net