Opoja.net

Mjekët e Dragashit protestojnë – Kërkojnë kushte më të mira!

Mjekët e Dragashit protestojnë – Kërkojnë kushte më të mira!

Punonjësit shëndetësorë në QKMF “Adem Berisha” në Dragash sot kanë protestuar, duke kërkuar kushte më të mira. Njëkohësisht, ata u janë bashkuar kolegëve të tyre në mbarë vendin, të cilët protestuan rreth një orë, pasi nuk janë të kënaqur me kushtet e punës dhe as me pagat që marrin.

Mjekët e Dragashit protestojnë – Kërkojnë kushte më të mira!

Kryetari i Sindikatës në këtë institucion shëndetësor të Dragashit, Zeqir Veliu, tha për redaksinë tonë se po kërkojnë rritjen e pagave për 15 përqind, koeficiente unike për të gjithë stafin e QKMF-së, zbatimin e Ligjit mbi pagat, përfilljen e Federatës së Sindikatave Shëndetësore të Kosovës (FSSHK), si dhe stimulimin e punëtorëve që dalin në terren. “Me këto paga, përkundër përgjegjësisë dhe rrezikshmërisë që kemi në punë, sidomos mosvlerësimi moral që na bëhet, është e pamundur të punohet. Nëse duam institucion normal dhe shërbime adekuate mjekësore, atëherë duhet menduar edhe për pagat, kushtet për ne, si dhe vlerësim moral të punës sonë”, tha Veliu, duke paralajmëruar se mantelbardhët nuk do t’i durojnë më këto kushte.

Protesta e punonjësve shëndetësorë, që ata e quajtën paralajmëruese, zgjati nga ora tetë deri
në orën 9:00, e më pas iu kthyen vendeve të tyre të punës.

Në Dragash, Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ndihmon familjet në nevojë!

Opoja.net

Disa fshatra të Dragashit nesër mbesin pa rrymë

Opoja.net

Ambasadori i Bullgarisë, Hristo Gudjev viziton Komunën e Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net