Në Kapre gjysma e shtëpive në dry, kanë mbetur vetëm 20 nxënës

Lajme Opoja
Në Kapre gjysma e shtëpive në dry, kanë mbetur vetëm 20 nxënës

Gazetari  Qazim Thaçi ka ba një shkrim për fshatin Kapre, i botuar në të përditshmen “Kosova Sot”.

Në shkrim thuhet se fshati ka 70 familje por 30 prej këtyre familjeve tashmë janë shpërngulur në vendbanime të ndryshme duke u vënë drynin shtëpive.

Msc. Hasim Kryeziu tregon për gazetën se fshati ka aktualisht 420 banorë dhe vetëm 20 nxënës.

Historiku i emrit

Plaku i vjetër i këtij fshati, Xhemajl  Kryeziu tregon edhe historinë e emrit të fshatit që dikur ishte i njohur me emrin Blaqini Ri.

Emrin e ka marrë Kapre, ngase dikur moti organizoheshin gara të vrapimit dhe kërcimit.

Tash kur paska kërcyer njëri nga banorët e paska zënë vendin e parë. Pastaj paskan filluar të thonë si kaproll paska kërcyer dhe nga kaproll, kapro fshati ka marrë emrin Kapre./opojasot.com

122 të infektuar me “COVID-19” në Dragash, pasqyrohen rastet aktive, të shëruarit dhe vdekjet

Opoja.net

Mungon i pandehuri, shtyhet seanca për mashtrim të qytetarëve me anë të “Instagramit”

Opoja.net

Këto janë rregullat në oborrin e shkollës, brenda shkollës dhe në klasë

Opoja.net

Hapen shkollat, nxënësit me maska (VIDEO)

Opoja.net

Peng i prokurimit, 15 fshatra të Dragashit që pesë vjet pa ujë të pijshëm (Video)

Opoja.net

Gati një muaj nga nisja (dhe ndërprerja) e punimeve në ndërtimin e urës në lagjen Duraj!

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net