Opoja.net

Në Kuvendin e Dragashit kërkohet mborojtja e mjedisit

Mbledhja e radhës e Kuvendit Komunal në Dragash, e cila ishte ditën e martë, u diskutua edhe për mbrojtjen e mjedisitë.

Për mbrojtjen e mjedisit ishin të interesuar të gjithë antarët e Kuvendit Komunal, mirpo qëndrimi për kujdesin e mjedisit ishte i ndryshem. Kë po e quajnë ata fajtorë për këtë ?

89
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Sipas Kryetarit të Komunës, Salim Jonuzaj, në rënd të parë problemi është pasojë e mos kujdesit të banorëve, ndersa e dyta është se edhe banorët nuk po paguaj për këtë shërbim dhe kompania për menaxhimin e mbeturinave po kan probleme. “Qytetarët duhet të mësohen se duhet paguar kompaninë, e cila na i mbledh mbeturinat. Gjithashtu, duhet të mësohen se mbeturinat nuk duhet të hidhen vend e pavend”, tha Salim Jonuzi. Ndersa në këtë rastë ka reaguar, Granit Riafaj, anëtarë në këtë kuvend.

Sipas anëtarit të Kuvendit, Granit Rifaj, fajin nuk e kan banorët “Për të kërkuar pagesë nga qytetarët, ju duhet ta bëni shërbimin korrekt dhe jo dosido. Nuk mund të kërkoni nga qytetarët që të paguajnë nga 4.5 euro në muaj, ndërkohë që mbeturinat tua largoni nga shtëpitë, një herë në javë. Me këtë çmim, qytetarëve të Prizrenit iu mblidhen mbeturinat çdo ditë. Pastaj, ju duhet t’i pajisni vendbanimet me kontejnerë adekuatë dhe jo t’i detyroni banorët që mbeturinat t’i ruajnë gjatë gjithë javës në shtëpi”, tha Granit Rifaj. (Opoja.net)

Komuna e Dragashit ndan 100 bursa studimi

Opoja.net

Aksident trafiku në Dragash, 6 të lënduar

Opoja.net

Nga sot, Kosova dhe Shqipëria me pikë të re kufitare

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto