Opoja.net

Nuk respektuan orën policore, shoqërohen në Polici disa persona nga Breznja, Brodosana, Nasheci

Nuk respektuan orën policore, shoqërohen në Polici disa persona nga Breznja, Brodosana, Nasheci

Deri më 13 prill është në fuqi vendimi i marrë ditë më parë nga Qeveria e Kosovës rreth kufizimi të lëvizjes së qytetarëve – masë kjo e marrë për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Mirëpo në bazë të kërkesave që kanë qytetarët Qeveria ndryshoi orarin e kufizimit që tani është mosqarkullim nga ora 17:00 deri në 06:00.Mirëpo mosrespektimi i këtij vendimi nga shumë qytetarët e fshatrave Brezne, Brodosane, Nashec, Xërxe si dhe nga qyteti i Prizrenit dhe Dragashit – ka bërë që Policia t’i ndaloj e arrestoj.

Më poshtë mund t’i shihni të gjitha ndalimet-arrestimet gjatë 24 orëve në komunat e Kosovës

Fsh. Brezne, Dragash 06.04.2020 – 07:30. Njësiti policor ka hasur në një lokal ku i dyshuari mashkull kosovar nuk ka respektuar vendimin e Qeverisë së RKS-së dhe në lokalin e tij kishte lejuar të qëndronin dy klientë të cilët i kishte shërbyer me kafe. Përveç njësitit policor në vendin e ngjarjes kanë dalë edhe inspektorët komunal. Me vendim të prokurorit i dyshuari është liruar në procedurë të rregulltë.

Fsh. Brodosan, Dragash 06.04.2020 – 11:15. Njësiti policor ka hasur një lokal me pronar mashkull kosovar i cili ishte duke punuar dhe duke mos respektuar urdhrin e qeverisë së Kosovës. Me urdhër të prokurorit rasti mbetet në procedurë të rregulltë.

· Dragash 06.04.2020-10:08. Ankuesi mashkull kosovar kishte raportuar se punëtorët e një ndërmarrjeje punuese pa leje kishin dal të punojnë në një objekt. Në vendin e ngjarjes kanë dalë njësitë policore të cilët i kanë ndërprerë punimet dhe larguar punëtorët nga vendi i punimeve.

Pas intervistimit, me urdhër të prokurorit ndaj të dyshuarit pronarit të ndërmarrjes është iniciuar lënda e rastit, i cili është liruar në procedurë të rregullt.

Fsh. Nashec, Prizren 06.04.2020-23:05. Tre të dyshuar meshkuj kosovarë nga njësiti policor janë hasur duke lëvizur në kohën kur nuk lejohet lëvizja e lirë sipas vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës për shkak të virusit Covid-19. Me urdhër të prokurorit është iniciuar lënda e rastit të dyshuarit janë lirar në procedurë të rregulltë.
· Rr. Derada, Prizren 06.04.2020 – 13:00. Njësiti policor ka hasur të dyshuarin mashkull kosovar i cili ka dalë nga vendi ku ishte ne karantinë duke mos respektuar vendimin e Qeverisë së Kosovës. Me urdhër të prokurorit i dyshuari është liruar në procedurë të rregulltë.

· Fsh. Xërxë, Rahovec 06.04.2020-16:00. Është arrestuar i dyshuari mashkull kosovar pasi qe i njëjti është hasur duke lëvizur me automjet pa ndonjë arsye në kohën kur nuk lejohet lëvizja e lirë sipas vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës. Me vendim të prokurorit, i dyshuari pas intervistimit lirohet ne procedurë të rregull, thuhet njoftim.

Kryetari Shabani uron besimtarët myslimanë festën e Fitër Bajramit

Opoja.net

Prizrenasi e bën për spital duke e rrahur nënën e tij në natën e Bajramit

Opoja.net

Të gjithë besimtarëve muslimanë urime Fitër Bajrami nga Portali Opoja.net

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net