Opoja.net

Opojanet leshojnë vendin e tyre për në Qytetë

Kosavë, 12 Tetor – Vite më parë banoret e Opojës kanë leshuar vendbanimin e tyre për një shtet tjetër ndersa ata tani e leshojnë edhe për një qytet si Prishtina, Prizreni, etj

Keto pula janë të një banori në fshatin Kosavë, i cili po i larg nga shtepia e tij, shumë shpejt pritet që edhe ai me familjen ta leshojnë shtepin. Kjo ju ka ndodhur edhe shumë familjeve tjera të fshatit Kosavë, vetem në lagjen (mahallen) e Besenve të fshatit Kosavë kanë arritur të shkojnë deri 20 familje, për në qytetët tjera të Kosovës.

84
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Keshtu dita-ditës po mbesin shtepit dhe banoret janë duke u zvogluar në masë shumë të madhe, vendi ka mbetur i terë i papunuar, ndersa edhe pasurit e tyre buqesore e gjithësesi edhe blegtoria kanë mbetur të pa zhvilluara. Ata pohojnë së në qytet kanë vendet e tyre të punës të sigurta, arritja e fitimeve janë me të medha (rrogat), keshtu që nuk deshirojnë qe familjen të kenë larg, e kjo dukuri ka filluar të ju pelqejë edhe të moshureve ku atë nuk kundershtojnë siq ka ndodhurë më herët.

Mirpo mos harrojmë të permendim se gjatë kohës se verës gjatë pushimeve keta banorë ju kthehen vendbanimeve të tyre për pushime.

© Opoja.Net

Komuna e Dragashit ndan 100 bursa studimi

Opoja.net

Aksident trafiku në Dragash, 6 të lënduar

Opoja.net

Nga sot, Kosova dhe Shqipëria me pikë të re kufitare

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto