Opoja.net

Prerjet ilegale të pyjeve, Dragashi më e mira në mbrojtën e tyre

Natyra Opoja
Prerjet ilegale të pyjeve, Dragashi më e mira në mbrojtën e tyre

Shkatërrimi i pyjeve në nivel qendror dhe lokal vazhdon të jetë dukuri shqetësuese në Kosovë. Komuna e Dragashit më e mira në mbrojtën e tyre.

Zyrtarët përgjegjës shprehen të pakënaqur edhe me angazhimin e gjykatave, pasi theksojnë se rreth 10 mijë lëndë janë dërguar në gjykata nga Agjencia e Pyjeve të Kosovës.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Afrimi i sezonit dimëror shton shqetësimet për prerjet ilegale të pyjeve. Mbrojtja e pyjeve, në këtë sezon, është shumë e vështirë, thotë për Radio Kosovën, drejtori për Menaxhim me Pyje, Faruk Bojaxhiu.

Ai tha se prerjet ilegale mbetën një problem mjaft shqetësues në Kosovë.

Bojaxhiu shprehet i pakënaqur me veprimet e gjykatave. Ai thotë se rreth 10 mijë lëndë janë dërguar në gjykata, nga Agjencia e Pyjeve të Kosovës.

Bojaxhiu thotë se përkundër faktit që Kosova ka numër të mjaftueshëm të rojeve të pyllit, terrenet janë të vështira dhe një gjë e tillë e pamundëson shpesh punën e tyre.

Një roje pylli është i obliguar të ruajë deri në 1500 hektarë. Bojaxhiu thotë se komunat në të cilat ka më shumë prerje ilegale të pyjeve janë Podujeva, Ferizaj dhe Deçani, ndërsa ato që mbrojnë pyjet më mirë janë Istogu, Dragashi dhe Juniku.

Një i infektuar sot me Covid-19 nga Dragashi

Opoja.net

Tri klasë model për parafillorët në shkollat e komunës së Dragashit

Opoja.net

Nga e enjtja pritet mot më i butë, temperaturat do të shënojnë ngritje deri në 11°C

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net