Projekti i nënstacionit të ri në Dragash: Kontributi në Zhvillimin Ekonomik dhe Qëndrueshmërinë Energjetike

Projekti i nënstacionit të ri në Dragash: Kontributi në Zhvillimin Ekonomik dhe Qëndrueshmërinë Energjetike

Opoja.net Opoja.net Opoja

Kryetari i Komunës së Dragashit, z. Bexhet Xheladini, dhe Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT-it, z. Evetar Zeqiri, kanë nënshkruar një kontratë për ndërtimin e Nënstacionit të ri 110/35/10(20) kV në Dragash. Ky projekt, i cili do të financohet përbashkërisht nga Banka Gjermane për Zhvillim (KfW), parashikohet të kushtojë rreth 9.3 milionë euro dhe planifikohet të përfundojë në vitin 2027.

Nënstacioni i ri ka për qëllim të plotësojë nevojat për energji elektrike për një periudhë të gjatë për bizneset ekzistuese, ekonomitë familjare dhe komunitetin në tërësi. Kjo investim ka potencialin të kontribuojë në zhvillimin ekonomik të zonës, si dhe të ndihmojë në rritjen e turizmit. Përveç kësaj, projekti do të mundësojë përdorimin e burimeve të ripërtëritshme të energjisë, duke promovuar qëndrueshmërinë dhe ruajtjen e mjedisit.

Ky hap ndërtimi është një ndër të arriturat kyçe për zhvillimin e infrastrukturës dhe mirëqenies së komunitetit në Dragash, dhe përbën një hap të rëndësishëm drejt përmirësimit të furnizimit me energji dhe stimulimit të zhvillimit ekonomik të zonës.

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-