Opoja.net

Qytetarët e komunës së Dragashit nuk janë në panik por janë të frikësuar!

Qytetarët e komunës së Dragashit nuk janë në panik por janë të frikësuar!

Me paraqitjen e Korona virusit edhe në Kosovë, sot jemi në një situatë tejet të vështirë.

Simptomat e këtij virusi janë: vështirësi në frymëmarrje, temperaturë, dhimbje koke, ethe etj.

Opoja dhe Gora janë të njohura si dy treva mërgimtaresh, e që janë të shqetësuar nga kthimi i mërgimtarëve nga  vatrat e virusit në Itali, sidomos në fshatin më të madh të komunës së Dragashit e ndoshta edhe të Kosovës fshatin Restelicë ku janë kthyer nga Itali disa dhjetëra mërgimtarë por edhe në fshatrat tjera të Opojës dhe Gorës.

Qytetarët janë të shqetësuar se këtyre personave a iu janë bërë analizat e duhura të kësaj sëmundje virale?

Ndërkaq, Këshilli komunal në Dragash në krye me kryetarin e komunës së z. Shaban Shabani, kanë marrë masa parandaluese kundër COVID-19, duke e bërë dezinfektimin e objekteve shëndetësore, arsimore, fetare dhe objekteve të tjera publike.

Po ashtu, janë duke e zbatuar Vendimi i Qeverisë për mbylljen e lokaleve si kafiteri, restorante, ëmbëltore etj.

Sa i përket furnizimit, marketet janë të furnizuar deri diku, ngase mungojnë artikujt elementar se miell, sheqer, limon etj. Po ashtu qytetarët e kësaj komune nuk mund të sigurojnë maska mbrojtëse dhe dezinfektues për mbajtjen e pastërtisë së kërkuar nga Ministria e Shëndetësisë.

Por ka edhe disa qytetarë që ende nuk janë duke e marrë seriozisht gjendjen e krijuar duke mos i respektuar masat e kërkuara parandaluese nga Qeveria.

Gjendja e dy personave që u plagosën nga polici në Dragash

Opoja.net

Mësohet kush është polici nga Prizreni që plagosi sonte dy qytetarë në Dragash

Opoja.net

Detaje pas plagosjes së dy qytetarëve nga një polic në Dragash

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net