Opoja.net

Rikthehet bleta e kaltër në Florida

Rikthehet bleta e kaltër në Florida

Ruajtja e habitatit të rëndësishëm të jetës së egër, parandalimit të zhdukjes së specieve dhe përmirësimit të aksesit publik të burimeve natyrore është një qëllim i shumë organizatave dhe individëve dhe tema për shumë studiues, transmeton lajmi.net.

Ndoshta një numër i vogël i njerëzve janë të vetëdijshëm se ekziston një specie e bletëve e njohur si Osmia calaminthae, e cila ndryshon nga ngjyra mesatare e bletëve, sepse ka një ngjyrë karakteristike blu dhe gjendet në një zonë të vogël në katër vende në Florida.

Fatkeqësisht, kjo specie e bletëve rrallë është vërejtur kohët e fundit, kështu që shumë shkencëtarë të botës menduan se ajo u zhduk përgjithmonë deri vonë kohët e fundit ata e vunë re në atë zonë. /Lajmi.net/

Një enigmë që ka “çmendur” shumë njerëz: A është e mundur të zgjidhet kjo detyrë?

Opoja.net

NASA publikon tingujt e parë të regjistruar në Mars

Opoja.net

14 marsi, ditëlindja e Ajnshtajnit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net