Opoja.net

Rojet nga muzeu britanik raportojnë lëvizje drithëruese me hapa fantazmë dhe zhurma të çuditshme të dëgjuara midis ekspozitave

Disa kanë raportuar dyert që lëkunden hapur, alarmet e zjarrit që tingëllojnë në mesnatë dhe ftohja e muzikës që lundronte nëpër galeritë e ndërtesës së shekullit 18, transmeton lajmi.net.

Turistët madje kanë raportuar të shohin fantazmën e një xhuxhi femër në pasqyrimin e një kuti xhami që mban një galion mekanik të shekullit 16.

84
Cilën kandidatë e shihni fituese në raundin e dytë të zgjedhjeve ?

Tregimet drithëruese janë mbledhur nga artisti Noah Angell, i cili kaloi katër vjet duke biseduar me 50 punonjës për përvojat e tyre.

Ndër tregimet më fantazmë është nga Phil Heary, i cili tha se ndjeu rënien e temperaturës në mënyrë dramatike ndërsa ishte në galerinë e Egjiptit të Lashtë ku ishin shfaqur 19 nëna.

Ka pasur edhe histori të mbinatyrshme bashkangjitur Margarave të Elgin, të cilat u hoqën nga Parthenoni në Greqi në vitet 1800. Sipas legjendës midis punëtorëve, skulpturat u dëgjuan duke qarë brenda arkës, ndërsa ato u zhvendosën në Mbretërinë e Bashkuar.

Roje të tjera pretendojnë se ata kanë mbërthyer dyert në galerinë Sutton Hoo, vetëm për të zbuluar se ato ishin përsëri të hapura çaste më vonë.

Një punëtor tha që ata dëgjuan alarme zjarri që kumbonin nëpër muze, pasi treguan figurën e një qeni me dy koka të bërë në shekullin XIX.

Jim Peter, menaxher i koleksioneve në departamentin e Britanisë, Evropës dhe Parahistorisë, tha se ai “pajtohet në një farë mase” mund të ketë “objekte të shqetësuar” brenda muzeut.

Muzeu Britanik u krijua në 1753 dhe u hap gjashtë vjet më vonë në Shtëpinë e Montagu. Aktualisht është mbyllur për shkak të bllokimit të koronavirusit. /Lajmi.net/

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Abonohu
Raporto