Opoja.net
Meka Mish

Shëmbulli që duhet ndjekur të gjithë, organizohet Akika nga vëllezërit Hasani (Foto)

Bresanë, 25 gusht 2018 – Sot në një organizim madhështor është mbajtur Akika e organizuar nga vëllezërit Hasani (Hevziu dhe Argjendi) nga Bresanë për lindjën e fëmijeve të tyre.

Në terminologjinë gjuhësore, Akika do të thotë presësh diçka, ndërsa në terminologjinë islame Akika do të thotë therja e një kurbani në shenjë falënderimi për Allahun e Lartësuar, që i dhuroi dikujt një fëmijë, qoftë mashkull apo femër. Ndryshe Akika quhet edhe Tetimeh (plotësuese), sepse ajo plotëson edukatën e të porsalindurit.

Të ftuar special në këtë Akikë kanë qënë hoxha Fatmir Latifi nga Mitrovica, Nail Sinani, Miran Kasami duke ju bashkangjitur edhe hoxha nga fshati Buzez.

Hoxhallarët e këtij organizimi kanë lexuar Kuran dhe kanë mbajtur ligjërata të ndryshme për rëndesinë e edukimit të fëmijeve.

Ky llojë organizimi është një shëmbull që duhet ndjekur edhe të tjerët, /Opoja.net/

Hevzi Hasani dhe Fatmir Latifi

Mos i humb

Dhjetë të akuzuarit mohojnë se kishin lejuar bagëtitë të kullosnin në pronën e të dëmtuarit

Opoja.net

Ankohen për punimet – Komuna thotë se janë ngatërruar (Video)

Opoja.net

Ariu mbyt dy viça në fshatin Kapre – Ende sorollatet atypari (Video)

Opoja.net

Nuk mbulohet kanali si duhet nga Zhuri deri në Dragash, automjetët e rënda “ ngulfaten” në të

Opoja.net

E teta, ‘e vërteta’: Shpallen fituesit e tenderit për ujësjellësin kryesor në Dragash

Fari Kolloni

‘Dhia’ është emri shqip i këtij fshati opojan, sipas albanologut që vdiq dje

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net