Opoja.net
Meka Mish

‘Sofra e Ymer Prizrenit’ në Zgatar vjen më 8 qershor: Shumë aktivitete kulturore dhe çmime për pjesëmarrësit

Njëri nga manifestimet e rralla kulturore që tashmë është bërë tradicional në trevën e Opojës, ‘Sofra e Ymer Prizrenit’, do të mbahet më 8 qershor 2019 në fshatin Zgatar të Opojës, me fillim në ora 11:00.

‘Sofra e Ymer Prizrenit’ është një manifestim me aktivitete të ndryshme kulturore, i cili organizohet nga aktivistë kulturorë, intelektualë dhe shkrimtarë nga rrethi i Opojës. Manifestimi mban emrin e njërës prej figurave më të çmuara historike dhe kombëtare nga kjo trevë, Ymer Prizrenit.

Lajmin për ‘Sofrën e Ymer Prizrenit’ e ka publikuar shkrimtari Ibrahim Skenderi, njëherit edhe organizator i këtij manifestimi. Skenderi ka shkruar në Facebook se ”Manifestimi prmban:
1. Sofrën poetike, ku do të lexojnë 25 poetë
2. Sofrën përuruese – shkencore
3. Sofrën muzikore dhe
4. Sofrën e bujarisë, shtruar nga fshati nikoqir Zgatari.”

Ndërkaq sa u përket çmimeve, do të ketë ”Tri çmime për poezi, Çmimi “Mysafir Nderi”, për mysafir(ë) (person ose grup) që me pjesëmarrje aktive ndihmuan rriten dhe zhvillimin e Manifestimit dhe Çmimi “Luleborë Sharri” për personalitete ose shoqata që me dekada kontribuan në afirmimin e vlerave autoktone kulturore nga treva e Opojës së Sharrit”, ka shkruar shkrimtari nga Brruti i Opojës./Opoja.net

Mos i humb

Qendra e VV-së në Dragash kërkon shkarkimin e Seljman Osmanit

Fari Kolloni

Kryetari Shabani anulon konkursin për mësimdhënës të kimisë në shkollën e Kosavës

Fari Kolloni

Banorët e Blaçit mbesin mbi 35 orë pa ujë, akuzojnë Komunën dhe operatorin ekonomik për keqmenaxhim të projektit

Fari Kolloni

Qytetari nga Brruti: zv/Kryesuesi i KK në Dragash e udhëheq komunën paralele të Gorës

Fari Kolloni

Nga QKMF e Dragashit paratë nuk depozitohen me kohë në llogari

Fari Kolloni

Drejtoria e Arsimit në Dragash nuk jep llogari për pagesat jashtë orarit dhe përvojat e punës

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net