Opoja.net

SPAK-u në aksion te Ministria e Brendshme, hetohen 9 zyrtarë

Struktura e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) ka lëshuar urdhër për kontrolle në banesat e nëntë ish-zyrtarëve dhe zyrtarëve.

Nga hetimi i nisur disa muaj më parë dyshohet se këto zyrtarë janë të përfshirë në tenderin e uniformave të policisë.

Sipas SPAK-ut rezulton se më këtë tender është shkaktuar dëm ekonomik dhe shkelje e barazisë.

Zyrtarët janë anëtarë të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave (KVO).

Në 2020 ky tender u denoncua ngaopozita parlamentare, ku sipas të cilës u grabitën para me anë të një kompanie fiktive.

Kontrolli në banesat e tyre vjen disa ditë pas arrestimit të kryebashkiakut të Lushnjës, Fatos Tushe për veprën mashtrim me fondet publike.

“Jo gjoba, por hetim nga SPAK-u”

Kështu do të shprehej kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, nga mbledhja e mbajtur më 10 korrik me kryebashkiakët.

Ndër problematikat kryesore me tenderat, për periudhën 2020-2021, ishin ato me përzgjedhjen e fituesit, fondit dhe vendosjes së kritereve të veçanta.

Këtë të fundit, Rama e ka cilësuar “si qepje me porosi të kostumit”.

Sipas tij, nuk do të ketë më gjoba, por do të jetë SPAK-u që do të merret me hetime.

“Me paketën e re ligjore, kryetarët e bashkive janë përgjegjës direkt për mirëmenaxhimin dhe keqmenaxhimin e fondeve publike, të cilat do të kontrollohen nga Agjencia e Prokurorimeve Publike”.

/Albanianpost.com

710

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net